Kakelugnsmordet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2016-06-17
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
177 x 110 x 13 mm
Vikt
171 g
SAB
Oer
ISBN
9789175791791
Kakelugnsmordet (pocket)

Kakelugnsmordet

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-06-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den gamle tandläkaren Robert Aspelin levde i skräck för att råka illa ut. Samtidigt var bankjuristen Vilhelm Eriksson besatt av att döda honom, och en dag var Aspelin spårlöst försvunnen.

Misstankarna kom med tiden att hopas runt bankjuristen, och när polisen väl grep honom erkände han att han först svindlat den gamle tandläkaren och sedan eldat upp honom i sina kakelugnar.

Bankjuristen ville sona sitt brott och ta sitt straff. Men varken polis eller åklagare kunde förmå sig att tro på hans erkännande. I några av kriminalhistoriens mest gastkramande förhör tvingades han därför bevisa sin skuld.

Kakelugnsmordet är en thriller ur verkligheten om en mördare och ett offer som på ett kusligt sätt påminde om varandra samtidigt som de var varandras motsatser. I boken lär vi känna dem båda, dels genom ett antal inträngande intervjuer som författaren gjorde med mördaren innan han dog, dels genom offrets efterlämnade dagboksanteckningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kakelugnsmordet
 2. +
 3. Brotten som skakade världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brotten som skakade världen av Martin Borg (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kakelugnsmordet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Barockt och händelsefattigt
  Storläsar'n (Umeå), 26 augusti 2016

  Det kunde ha varit intressant, men det blidde en tjatig, långrandig tumme. Fast visst... En sann historia får man ju inte hotta upp som man vill.

 2. Den bästa bok jag läst om brott
  Lilja Liv, 14 augusti 2016

  En fantastisk bra bok, välskriven, spännande och intressant, objektiv och medmänsklig, skriven med stor respekt för både offer och förövare.
  Tänker att det måste ha varit ett enormt jobb att söka alla fakta och alla små anteckningar offret skrivit själv på små lappar, i marginaler i tidningar och böcker osv. Författarens detektivarbete om hur både offer och förövarens uppväxt var, hur det ena gav det andra.

Visa alla 2 recensioner