Kakelugnsmordet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2016-06-17
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
177 x 110 x 13 mm
Vikt
171 g
SAB
Oer
ISBN
9789175791791
Kakelugnsmordet (pocket)

Kakelugnsmordet

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-06-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den gamle tandläkaren Robert Aspelin levde i skräck för att råka illa ut. Samtidigt var bankjuristen Vilhelm Eriksson besatt av att döda honom, och en dag var Aspelin spårlöst försvunnen.

Misstankarna kom med tiden att hopas runt bankjuristen, och när polisen väl grep honom erkände han att han först svindlat den gamle tandläkaren och sedan eldat upp honom i sina kakelugnar.

Bankjuristen ville sona sitt brott och ta sitt straff. Men varken polis eller åklagare kunde förmå sig att tro på hans erkännande. I några av kriminalhistoriens mest gastkramande förhör tvingades han därför bevisa sin skuld.

Kakelugnsmordet är en thriller ur verkligheten om en mördare och ett offer som på ett kusligt sätt påminde om varandra samtidigt som de var varandras motsatser. I boken lär vi känna dem båda, dels genom ett antal inträngande intervjuer som författaren gjorde med mördaren innan han dog, dels genom offrets efterlämnade dagboksanteckningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kakelugnsmordet
 2. +
 3. Bevakaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bevakaren av Dan Nilsson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kakelugnsmordet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Barockt och händelsefattigt
  Storläsar'n (Umeå), 26 augusti 2016

  Det kunde ha varit intressant, men det blidde en tjatig, långrandig tumme. Fast visst... En sann historia får man ju inte hotta upp som man vill.

 2. Den bästa bok jag läst om brott
  Lilja Liv, 14 augusti 2016

  En fantastisk bra bok, välskriven, spännande och intressant, objektiv och medmänsklig, skriven med stor respekt för både offer och förövare.
  Tänker att det måste ha varit ett enormt jobb att söka alla fakta och alla små anteckningar offret skrivit själv på små lappar, i marginaler i tidningar och böcker osv. Författarens detektivarbete om hur både offer och förövarens uppväxt var, hur det ena gav det andra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Ohlson

 • Arvodkaterna

  Lars Ohlson

  Vi får bland annat läsa om advokater som fullständigt brister i lojalitet och trohet till sina klienter, advokater som sjukskriver sig för att slippa rättegångar, eller som en advokat gjorde, skickade sin klient att sjukskriva sig för att själv sl...

 • Fotografen som försvann : Bengt Michanek Fotografier 1955-1973

  Lars Ohlson

  Åh, ljuva 60-tal! Fotografen Bengt Michanek var en av dess stora svenska uttolkare. Han är en av de tio mest publicerade fotograferna i den svenska bildtidningen SE. Han porträtterade som få andra årtiondets svenska kulturpersonligheter, idrottsst...

Bloggat om Kakelugnsmordet