En annan gryning (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2016-09-20
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
175 g
SAB
Hc
ISBN
9789175791920
En annan gryning (pocket)

En annan gryning

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2016-09-20
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Klass A: Biologiska föräldrar samt mor- och farföräldrar svenskfödda. Inga restriktioner.

Klass B: Båda biologiska föräldrar svenskfödda. En eller flera biologiska mor- eller farföräldrar utlandsfödda. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård. Se förordning (2030:431) om tillgång till välfärd.

Klass C: En biologisk förälder svenskfödd. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård, universitet, bostad. Se förordning (2030:431)

Isa vet hur man ska vara. Man håller huvudet nere. Man håller käften. Man drar ingen uppmärksamhet till sig. Kanske var det annorlunda en gång i tiden, men det spelar ingen roll nu. Isa är Klass B, och hon kan spelreglerna.

Om nätterna är sanningen en annan. Om nätterna gör Isa och hennes vänner uppror i det tysta. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker de göra sina röster hörda. Men polisen är dem hack i häl, och när en anonym bloggare säger sig ha information som skulle kunna störta regeringen måste de bestämma en gång för alla hur mycket de egentligen är villiga att offra.
Hur mycket det är värt att inte behöva hålla käften.

En annan gryning utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Det är en roman om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet. Men framför allt är det en roman om Sverige, ett isande kallt Sverige som kanske är närmare än vi tror.

Vilken debut! Det är så himla bra skrivet. En page-turner!
Svt Go kväll

Camilla Sten levererar en laddad dystopi i högt tempo, en litterär action med tydliga filmiska kvaliteter. Samtidigt lyckas hon pricka in samtiden med exakt gehör.
Expo

Det ger En annan gryning en tydlig politisk udd, samtidigt som den är skriven som en spännande äventyrsberättelse med starkt driv och närmast thrillerartade inslag.
Svenska Dagbladet

Sten har vridit upp verkligheten till fiktion, och lyckats visa vad som ligger i luften i Europa 2016 utan att det känns som en konstruktion.
Dagens Nyheter

Camilla Sten lyckas förmedla ett kallt Sverige där paranoian tillhör vardagen och det normala. Den inbyggda rädslan gör sig hela tiden påmind och Sten släpper aldrig greppet. Med ett minimalistiskt språk och knapphändig information skapar hon en klaustrofobisk känsla av ett trångt samhälle där ingen någonsin kan känna sig trygg.
Litteraturmagazinet

Detta är litteratur, men jag applåderar försöket att skriva en dystopi som ligger så nära vår tid. Det gör det faktiskt till helt gastkramande läsning. [] Men det är en spännande historia, en riktig bladvändare, och det kan vara gott så. Slutet öppnar dessutom upp för en fortsättning, låt oss hoppas på det! Betyg 4 av 5.
Kommunalarbetaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En annan gryning
  2. +
  3. Staden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Staden av Camilla Sten (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En annan gryning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande realistisk framtid
    Erika , 15 november 2018

    Boken var bra skriven men ämnet är tufft att läsa om i dagens samhälle, det känns realistiskt och jätteskrämmande och man vill göra något för att förhindra att det någonsin händer - och sedan inser man att det än så länge bara är en bok

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Camilla Sten