Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Beatris Farkas (del 1)
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2016-10-18
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Engsäll, Niclas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
207 g
SAB
Hc
ISBN
9789175791968

Fartblinda

(48 röster)
Pocket,  Svenska, 2016-10-18
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Årets Deckardebut i Crimetime Specsavers Award 2016!

Neurath har gjort en gedigen debut och med koncis stil skrivit en thriller som utspelar sig i finansbranschen. Henric Ahlgren, BTJ-häftet nr 6, 2016

Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar.

Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.

En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.

Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten.

"Neurath lyckas göra ämnet både begripligt, intressant och spännande ... den är baserad på verklig grund, krisen i HQ Bank, vilket gör läsningen än mer intressant ... bra tempo och spännande intriger med karaktärer som Neurath lyckas göra flersidiga."
Gefle Dagblad

"En spännande och initierad thriller i finansmiljö. Parallellerna till den uppmärksammade HQ-kraschen för några år sedan gör boken extra kittlande ... underbart att följa hur egoistiska, sexistiska och snuskigt rika finanssnubbar trasslar in sig i lögner och faller på eget grepp.
Damernas Värld

Den som inte trodde att en thriller om fiffel och båg i bankvärlden kunde vara intressant ska tänka om för Carolina Neuraths Fartblinda är hur spännande som helst!
Allers

Självklart levererar Neurath en bra bok. Handlingen i boken rör sig kring mina favoritämnen makt, pengar och höga risker. Läs.
Aftonbladet

Spännande och lättbegripligt om hur en bankskandal egentligen fungerar. Nöje och fakta på en gång!
Hemmets Veckotidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fartblinda
  2. +
  3. Gränslösa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gränslösa av Carolina Neurath (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carolina Neurath