Banbrytare I Pierre Teilhard de Chardin & Louis Massignon (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Banbrytare (del 1)
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2007-07-01
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
235.2,190,920.02,Cjz Teilhard de Chardin, Pierre,Dbz Teilhard de Chardin, Pierre,Lz Massignon, Louis
ISBN
9789175803463
Banbrytare I Pierre Teilhard de Chardin & Louis Massignon (häftad)

Banbrytare I Pierre Teilhard de Chardin & Louis Massignon

Häftad Svenska, 2007-07-01
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Louis Massignon (1883-1962) och Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955) är två av 1900-talets märkligaste kristna gestalter. Med häpnadsväckande andlig och intellektuell djärvhet mötte de vad som har blivit
kristendomens största utmaningar i det moderna Västerlandet: den rationalistiska vetenskapen och islam. De tillhörde själva båda lägren.
Teilhard de Chardin, katolsk präst och jesuit, var vetenskapsman och på sin tid berömd paleontolog; han älskade vetenskapen, forskningen och dess väldiga perspektiv i tiden, men lika mycket älskade han »den kosmiske Kristus«, Ordet som är alltings upphov och fullkomnandet av allt som existerar.
Louis Massignon var banbrytande islamolog med en djup och orubblig kärlek inte bara till den islamiska kulturen, utan också till islam som religion och mystik; men allt ifrån sin omvändelse från agnosticismen i sin ungdom anade han den gåtfulla närvaron av »Den som kommer« inom islam, Messias, som muslimerna inväntar på den sista dagen. För Massignon och Teilhard de Chardin var det helt enkelt otänkbart att Sanningen inte skulle omfatta båda, rymmas i båda; men hur?
De valde den svåra vägen: att inte relativisera, utan fördjupa; att inte låta sig lockas av trygga men snäva kollektiva identitetsmallar, utan riskera allt för att finna sammanhanget mellan motsatserna. Det är nu nära ett halvt århundrade sedan dessa banbrytare gick bort, men utmaningarna finns kvar och har rentav blivit större. Deras vittnesbörd och tankar är mera aktuella än någonsin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Banbrytare I Pierre Teilhard de Chardin & Louis Massignon
  2. +
  3. Befrielse... : en lyrisk essä om livsåskådningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Befrielse... : en lyrisk essä om livsåskådningar av Johannes Sandgren (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johannes Sandgren