Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2008-08-15
Upplaga
2
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
C:d
ISBN
9789175803951
Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin (häftad)

Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin

(1 röst)
Häftad Svenska, 2008-08-15
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Denna bok vill tala om det som alla funderar över, även om de inte vågar säga det högt. Den utgår från att talet om Gud är meningsfullt, och att det handlar om något som åtminstone till stor del kan kommuniceras människor emellan.
Boken pläderar, lågmält men tydligt, för att religiösa övertygelser har ett allmänbegripligt innehåll. Man behöver alltså inte själv vara troende för att kunna redogöra för trons utsagor. Religiösa utsagor gör anspråk på att vara objektivt sanna. Utan sådana anspråk blir tron filosofiskt banal och utan relevans för livet. Det är tillåtet och möjligt att pröva religiösa hållningar kritiskt. Argumenten för Guds existens är mer trovärdiga än sina motsatser."
Anders Piltz i bokens förord
Är det förnuftigt att tro på Gud? Kan man veta något om Gud? Finns Gud över huvud taget? Dessa »eviga frågor« har människor brottats
med i alla tider. Man kan inte reda ut dem en gång för alla och sedan lägga dem åt sidan. Man får fortsätta att brottas med dem livet igenom.
Men en viss hjälp med att skapa reda i tankarna kring dessa frågor kan man få genom att ägna sig åt religionsfilosofi, den disciplin där man
reflekterar över religiös tro ur filosofins perspektiv. Denna bok ger en grundlig introduktion till religionsfilosofins centrala frågeställningar. Den kan användas som kursbok i religionsfilosofi, men lämpar sig också utmärkt för enskilt studium. Den innehåller dessutom ett längre idéhistoriskt kapitel om hur man sett på förhållandet mellan tro och förnuft från kristendomens början ända fram till våra egna dagar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin
  2. +
  3. Förnuft och religiös tro : En inledning till religionsfilosofin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förnuft och religiös tro : En inledning till re... av Michael Peterson, William Hasker, Bruce Reichenbach, David Basinger (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Jonsson