Brev till unga präster och pastorer i Kristi kyrka : lödig gudstjänst, karismatisk teologi, förnyad kyrkovision (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2010-09-20
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
210 x 131 x 5 mm
Vikt
100 g
SAB
Cgb
ISBN
9789175804743

Brev till unga präster och pastorer i Kristi kyrka : lödig gudstjänst, karismatisk teologi, förnyad kyrkovision

Häftad,  Svenska, 2010-09-20
75
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Var finner en ny generation präster och pastorer vägledning för uppdraget som kyrkans herdar i en tid när gudstjänstlivet förflackas och teologin utarmas av rationalism och individualism? I ett nutida apostoliskt herdabrev, riktat framför allt till unga kyrkotjänare, visar biskop Biörn Fjärstedt på vägar mot en fördjupad spiritualitet och förnyad kyrkovision. Utgångspunkten är, nu som när allt tog sin början i den övre salen, evkaristin, samlingen i brödets och vinets måltid. När allt fler lämnar kyrkogemenskapen och församlingarnas kraft går åt till administration och sammanträden, vill biskopen ingjuta mod i de unga präster och pastorer som skall ta vid inför framtiden. Han förespråkar ett lödigt gudstjänstfirande och en karismatisk teologi grundad på evangelierna. Genom församlingarnas inre förnyelse kan evangeliet återfå sin vitalitet i vår kultur.

Biörn Fjärstedt är biskop emeritus i Visby stift. Han slutade sin tjänst 2003 och hade då innehaft ämbetet sedan 1991. Han är visitator för Ekumeniska kommuniteten i Bjärka-Säby, Helige Franciskus systraskap i Klaradals kloster och Laurentiistiftelsen i Lund, samt medlem av Focolares ekumeniska biskopskonferens.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brev till unga präster och pastorer i Kristi kyrka : lödig gudstjänst, karismatisk teologi, förnyad kyrkovision
  2. +
  3. Självbetraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självbetraktelser av Marcus Aurelius (pocket).

Köp båda 2 för 154 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »