Religion som resurs : existentiella frågor och värderingar i unga svenskars liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2012-01-02
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
210 x 140 x 29 mm
Vikt
500 g
SAB
C:oa
ISBN
9789175805368
Religion som resurs : existentiella frågor och värderingar i unga svenskars liv (häftad)

Religion som resurs : existentiella frågor och värderingar i unga svenskars liv

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-01-02
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De senaste åren märks ett allt större intresse för religionens roll i ungas liv i medier och hos politiska aktörer. Ungdomsforskare har länge intresserat sig för förändringar i ungas värderingar, levnadsvanor och livssituation, och inom de religiösa samfunden har förändringar i ungas religiösa tro och engagemang stått i fokus för undersökningar. Trots detta finns ett glapp mellan dessa olika traditioner. Enkelt uttryckt har religionsforskningen inte tagit tillräcklig hänsyn till ungas livssituation i stort, medan den traditionella ungdomsforskningen inte uppmärksammat de ungas religiösa erfarenheter.

Boken Religion som resurs? Existentiella frågor och värderingar i unga svenskars liv vill fylla detta glapp. Bokens kapitel utgår från en enkät till ett representativt urval av unga i åldrarna 1624 år i Sverige. Boken knyter samman forskare från olika vetenskapliga discipliner och bidrar därmed till en fördjupad förståelse för hur religion spelar en roll i ungas livssituation. Några av de frågor som tas upp är: I vilka sammanhang möter unga religion idag? Är det skillnad mellan religion och politik i ungdomars värld? Har religionen någon betydelse för skapande av identitet? Skiljer sig värderingar mellan frikyrkligt aktiva ungdomar och andra? Vilken betydelse har islam i ungas
liv? Kan religion vara en resurs som på en och samma gång bekräftar och motstår sekularisering?

Religion som resurs? Existentiella frågor och värderingar i unga svenskars liv vänder sig till lärare, utbildningsinstitutioner, forskare och ideella organisationer samt övriga läsare med intresse för ungdomar och unga vuxnas situation idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religion som resurs : existentiella frågor och värderingar i unga svenskars liv
  2. +
  3. Sociologiska perspektiv på religion i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociologiska perspektiv på religion i Sverige av Mia Lövheim, Magdalena Nordin (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Religion som resurs : existentiella frågo...