För Kristi ära : hjärtat i Augsburgska bekännelsen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2016-09-15
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
210 x 145 x 7 mm
Vikt
168 g
SAB
Ckc.02
ISBN
9789175806563
För Kristi ära : hjärtat i Augsburgska bekännelsen (häftad)

För Kristi ära : hjärtat i Augsburgska bekännelsen

Häftad Svenska, 2016-09-15
149
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Reformationen började som en Jesusrörelse i Tyskland på 1500-talet. Församlingar, enskilda människor, universitet, hela samhällen förvandlades av upptäckten och upplevelsen av Jesus Kristus som Herre och räddare av hela tillvaron. Det väckte de statliga myndigheternas oro. Men när det tyska riket hotades av turkisk invasion blev det viktigt att samla alla krafter. Då fick reformationens företrädare möjlighet att förklara sin sak på riksdagen i Augsburg 1530. Där lade de fram den text som sedan dess kallats Augsburgska bekännelsen. Egentligen är den en berättelse om vad som hände, där evangeliets förnyelse gick fram. Augsburgska bekännelsen är en sammanhållande länk mellan en rad kyrkor som påverkats av reformationens Jesus-rörelse. Jesu ära som Herre och Frälsare är vad den handlar om, i församlingslivet och samhället.
I denna bok sätter Christian Braw in Augsburgska bekännelsen i sitt sammanhang och låter den bli en utmaning för vår egen tids kristenhet, också ekumeniskt. Boken är rikt illustrerad.
Christian Braw är docent vid Åbo Akademi och präst i Svenska Kyrkan. Han har tidigare skrivit om Augustinus, Luther och Johann Arndt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För Kristi ära : hjärtat i Augsburgska bekännelsen
  2. +
  3. En ny lära som aldrig tidigare hörts i Guds kyrka : Klosterlasses kritiska genomgång av Uppsala möte 1593 och den Augsburgska bekännelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ny lära som aldrig tidigare hörts i Guds kyr... av Laurentius Nicolai Norvegus (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christian Braw