Jesus och Muhammed : Den sannare gudsbilden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2015-02-03
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
273 g
ISBN
9789175807317
Jesus och Muhammed : Den sannare gudsbilden (häftad)

Jesus och Muhammed : Den sannare gudsbilden

Häftad Svenska, 2015-02-03
218
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Islam och kristendom är de största religionerna i världen. De omfattar nära hälften av jordens befolkning; kulturellt och politiskt påverkar de alla. Därför blir det ingen fred i världen med mindre än att kristna och muslimer håller fred med var andra.
Behovet av en verklig dialog mellan kristna och muslimer är stort, och det brådskar. Dialog är samspråk och man måste veta vem själv man är och vad man tror på. Man behöver också kunna ta emot varandra i respekt. Men ingen vänskap kan uppstå mellan den rike och den fattige, den mäktige och den svage. Det krävs en mötesplats en trygg ort, ett fredat rum, där man känner att man är i jämnhöjd med varandra. Den här boken vill bidra till upprättandet av en sådan mötesplats.
I Jesus och Muhammed får vi för första gången på svenska ta del av texter från den världsvida dialogen som kristna och muslimska ledare har haft och alltmer har i dag. De introdu ceras och kommenteras av Johannes Sandgren (f. 1963) som är Taizébroder och sedan mer än tjugofem år bor i Mymensingh, Bangladesh. Bröderna där har upprättat skolor för fattiga barn, organiserat stöd till handikappade och startat en organisation för fredsutbildning och konfliktlösning. Denna verksamhet drivs tillsammans med hinduer, muslimer och kristna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jesus och Muhammed : Den sannare gudsbilden
  2. +
  3. Befrielse... : en lyrisk essä om livsåskådningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Befrielse... : en lyrisk essä om livsåskådningar av Johannes Sandgren (häftad).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johannes Sandgren