Den brinnande busken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2016-03-04
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
222 g
ISBN
9789175807935
Den brinnande busken (häftad)

Den brinnande busken

Häftad Svenska, 2016-03-04
175
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Prästmunken Lev Gillet, också känd under pseudonymen En munk från östkyrkan, rörde sig helst i marginalerna; bland de lidande, fattiga och förföljda. Han hade en ovanlig förmåga att med sin närvaro skapa försoning och hopp i svåra och till synes tröstlösa omständigheter. Trogen sin kallelse att alltid och överallt förkunna evangeliets budskap blev han en ljus gestalt som skingrade mörkret och visade på nya vägar att leva tillsammans i enhet och glädje.
I denna bok finner vi hans två klassiska texter Den brinnande busken och Herden. Med sin klarsynta blick utlägger han ett par av de mest välkända bibeltexterna och låter oss upptäcka skatter som vi tidigare gått förbi. När vi träder in i dessa berättelser med Gillet som vägledare öppnar sig vida horisonter och vi inser vikten av att slå följe med de erfarna för att inte gå vilse i en hotfull värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den brinnande busken
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lev Gillet

 • Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap

  Martin Lönnebo, Lev Gillet, William Willimon, Susanne Carlsson, Owe Wikström

  "Var en herde för mina får", sa Jesus till Petrus. Det pastorala uppdraget är tidlöst, men måste i varje tid gestaltas på nytt. Alla tider har sina särskilda förutsättningar och utmaningar. Vad innebär det att vara pastor eller präst i d...

 • Communion in the Messiah

  Lev Gillet

  Without compromising the Christian position, Gillet sets out to show how much Christians have to learn from Jews before they can hope to communicate their own faith that Jesus is the Christ. After a historical analysis of the intellectual relation...