Gud i verkligheten : möte med K E Løgstrup, Emilia Fogelklou och Ignatius av Loyola (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-11-02
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
297 g
ISBN
9789175808130
Gud i verkligheten : möte med K E Løgstrup, Emilia Fogelklou och Ignatius av Loyola (häftad)

Gud i verkligheten : möte med K E Løgstrup, Emilia Fogelklou och Ignatius av Loyola

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-11-02
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Var kan den moderna människan finna bärande skäl för sin tro? I boken Gud i verkligheten inbjuder journalisten och prästen Eva Cronsioe den katolske mystikern och ordensgrundaren Ignatius av Loyola, teologen och kväkaren Emilia Fogelklou och den lutherske religionsfilosofen och etikern K E Lögstrup till ett samtal. I mötet mellan deras livserfarenheter och sätt att förstå den kristna tron öppnar sig ett landskap, där vägen leder bort från debatternas polariserande utsiktspunkter och rakt in i den var- dagliga verklighet vi alla lever i. Men Eva Cronsioe delar också med sig av sina egna erfarenheter och sitt eget teologiska sökande. Hon undviker de låsta positioner som så ofta leder till att man etiketteras som antingen »liberal« eller »traditionalistisk«, och skriver levande, per- sonligt och stundom rörande om en annan öppen hållning ... formulerad av poeten Werner Aspenström: »Som fanns det en obeaktad tredje sida på våra nötta grammofonskivor.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gud i verkligheten : möte med K E Løgstrup, Emilia Fogelklou och Ignatius av Loyola
 2. +
 3. Ignatiansk Spiritualitet : berättelsen om en gåva och ett hopp för världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ignatiansk Spiritualitet : berättelsen om en gå... av Anna Karin Hammar (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gud i verkligheten : möte med K E Løgstrup, Emilia Fogelklou och Ignatius av Loyola. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svårsmält bok
  Graje, 30 juni 2021

  Inte en bok jag skulle välja om man som jag bara naggat i dessa teoretiker och begrepp tidigare. Språkbruket är avancerat och författaren refererar hela tiden till nya människor samt att begreppen som används inte förklarats i boken tillräckligt väl. Boken vänder sig nog mest till författaren själv för att få grepp på vad hon står i frågan.

  Det bästa var kapitlen om de olika teoretikerna, där lärde jag mig en hel del.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Cronsioe

 • En väg till livsmod och tillit : möt kristen tro med Frälsarkransen

  Eva Cronsioe, Tomas Ericsson

  Hur kan ett möte med kristen tro uppstå? Med radbandet Frälsarkransen som redskap inbjuds du till detta möte mellan kristen tro och allmänmänsklig erfarenhet. Varje pärla i kransen berättar något om människolivets villkor - om förundran, kärlek oc...