Fátima : 100 år av pilgrimsfärder (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2017-04-28
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
210 x 144 x 16 mm
Vikt
327 g
SAB
Cead
ISBN
9789175808406
Fátima : 100 år av pilgrimsfärder (häftad)

Fátima : 100 år av pilgrimsfärder

Häftad Svenska, 2017-04-28
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När tre herdebarn i den lilla byn Fátima i Portugal hävdade att de fick vara med om återkommande syner av jungfru Maria, blev de naturligtvis inte tagna på allvar. Men ryktesspridningen om händelserna skapade oro ända upp i den antiklerikala regeringen. Synerna, som delade människorna i olika läger, fortsatte regelbundet och kulminerade med ett förannonserat underverk synligt för sjuttiotusen nyfikna och till stor del skeptiska människor. Det blev väckelse i landet och regeringen föll så småningom. Undan för undan gick också profetiorna som jungfru Maria hade lämnat över till barnen i uppfyllelse.
Det har nu gått hundra år och Fátima har utvecklats till en av världens största och viktigaste vallfartsorter med miljoner pilgrimer som årligen besöker platserna där det hände. Författaren tar oss därför med på en spännande resa i både tid och rum, där vi får vara med om de dramatiska händelserna som år 1917 skakade om en hel nation, men också till dagens Fátima där han leder oss på en guidad rundvandring genom museer, kyrkor och platser kopplade till uppenbarelserna.
Författaren Luca Cesarini är född i Rom år 1960 av en italiensk far och en svensk mor. Efter studier i konstvetenskap och teologi blev han präst i Svenska kyrkan. Han har gett ut ett antal böcker om bland annat Italien och den heliga Birgitta och är också en anlitad föreläsare och reseproducent som ordnar resor till bland annat Italien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fátima : 100 år av pilgrimsfärder
 2. +
 3. Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet av Johan Westerholm (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Luca Cesarini

 • Med Birgitta i Det heliga landet

  Luca Cesarini

  Med Birgitta till Det heliga landet är en reseskildring som beskriver den dramatiska och innehållsrika pilgrimsfärden som heliga Birgitta genomförde från Rom till Jerusalem under åren 1371-72. Boken lyckas på ett lättsamt och underhållande sätt ly...

 • Till Panicale

  Luca Cesarini

  Till Panicale är en nyskriven guidebok som ger en ingående beskrivning på den forntida orten Panicale belägen i Umbrien, Italiens så kallade gröna hjärtan. Boken leder oss på en rundvandring genom byns gränder, byggnader och torg. Vi får möta påva...

Bloggat om Fátima : 100 år av pilgrimsfärder