Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2015-04-20
Upplaga
1
Förlag
FramSteget Bokförlag
Medarbetare
Liljestrand, Patric (form)
Dimensioner
180 x 112 x 15 mm
Vikt
214 g
ISBN
9789175810072

Ett vingslag

Pocket,  Svenska, 2015-04-20

Slutsåld

Nea är född vinger men saknar något som utmärker hennes folk. Något som visar att hon hör hemma med de andra i Vingerdalen. Hon känner sig annorlunda och håller sig gärna för sig själv. Hon avundas de med vingar, men vet att hennes är på väg. Snart blir hon som de andra. Men är det bara vingar som skiljer henne eller är det något mer?

Under en jakt överfalls Nea och hennes far Lok av griffer. Nea blir bortrövad. Lok anklagar sig själv för vad som hänt och drar igång ett stort sökpådrag. Några dolber rör sig i omgivningarna kring Neas försvinnande. En ung dolb agerar instinktivt och räddar henne undan en plågsam död. Trots deras olikheter utvecklar de en djup och lång vänskap.

Samtidigt med Neas vistelse hos dolberna får vingerföljet vara med om ett hisnande äventyr i de klippiga bergen. Dessutom beger sig Neas mor Sadia av på ett eget sökande efter dottern när bud från vingerföljet och Lok uteblir.

Ovetande om andras oro för hennes varande upplever Nea den bästa tiden i sitt liv. Inte kunde hon ana att hon skulle hitta sig själv bara ett stenkast från sitt hem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »