Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2017-03-15
Förlag
FramSteget Bokförlag
Medarbetare
Liljestrand, Patric (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
429 g
SAB
Hc
ISBN
9789175810737
Skam (inbunden)

Skam

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-03-15

Slutsåld

I den värmländska socknen Frykeboda hittas en ung kvinna mördad i sitt eget hem. Det är sent 1800-tal och kommunikationerna är långsamma, men en sådan här nyhet sprids snabbt på kyrkbacken.

Länsmannen och fjärdingsmannen gör sitt bästa för att lösa mordfallet, men det står snart klart att det är många som har något att dölja. I en socken där alla känner alla måste man akta sig för att ge grannarna anledning att skvallra. Det finns mycket skam och skuldkänslor om man skrapar på ytan. Där finns även en främlingsfientlighet som blir tydlig när man söker efter mördaren.

Historien bygger på ett autentiskt svenskt rättsfall, men platser och personer är ändrade och upplösningen blir en annan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skam. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Högoktanig spänning
  Håkan Tendell, 10 april 2017

  Skam är en page-turner. Dessutom författad på kärv, ren prosa rakt igenom. Robert Warholm imponerar både med sin kunskapsrikedom och sin förmåga att ge liv åt artonhundratalets lantliga tankegods.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Warholm

 • Synd

  Robert Warholm

  Det är sent 1800-tal. I den värmländska socknen Frykeboda hittas klockaren, tillika poststationsföreståndaren, mördad. Någon har uppenbarligen brutit mot femte budordet: Du skall icke dräpa. Men det visar sig att det finns fler synder att bekänna....

 • Ingenting att se

  Robert Warholm

  Carin blir som liten påkörd av en bil och blir rullstolsburen. Familjen bor i ett tvåvåningshus, men på grund av sitt handikapp kan Carin aldrig komma upp på övervåningen. När hon frågar föräldrarna vad som finns där uppe och om de kan bära upp he...

Bloggat om Skam