Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2011-08-18
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Klippinge, Pelle (foto) / Klippinge, Amanda (foto) / Klippinge, Andreas (foto) / Terndrup, Peter (foto) / Samdalen, Knut (foto) / Ulfsparres Stiftelse, Gustaf (foto) / Pirinen, Antti (foto)
Illustratör/Fotograf
Thommy Gustavsson
Dimensioner
232 x 215 x 17 mm
Vikt
760 g
SAB
Qgb,639.2
ISBN
9789175866338

Laxfiske & favoritflugor : ett liv med flugfiske

Inbunden,  Svenska, 2011-08-18
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken Laxfiske och favoritflugor - ett liv med flugfiske av Pelle Klippinge innehåller 16 kapitel som presenterar författarens liv med fokus på laxflugfiske. Det handlar om äventyr och upplevelser. Detta från en rad olika älvar och länder. Från Emån, Mörrum och Örekil till norska Orkla och Gaula och vidare till skotska Spey och Dee för att bara nämna några.

I boken berättar Pelle om sina speciella favoritflugor han skaffat under mer än 30 år med laxspöt vilka samtliga följs av en fullständig bindbeskrivning. Här finns allt från moderna hårvingade varianter till lokala mönster som exempelvis Tilda, en specialfluga som bland annat producerat två laxar över 20 kilo i Emån. Det finns också ett gripande intressant kapitel om torrflugefiske från Gaula och Lakselv.

Visste ni att det fångats lax på 18 kilo med denna teknik? Här finns mycket nytänkning, teknik och strategi presenterat på ett lättsamt kåserande vis vilket kännetecknar Pelle som författare. Flugorna i boken är bundna av Steinar Christensen, förordet skrivet av Öystein Aas med en epilog av Orri Vigfússon. Detta är Pelles femte bok i ämnet och innehåller massor av hans härliga bilder på sina 192 sidor.

Pelle Klippinge (f. 1953) bor nära Emån i sydöstra Sverige och är en välkänd laxfiskeprofil. Sina hemmavatten har han förutom i Emån framför allt i Orkla, Gaula, Dee och Spey vilka han besöker varje år. Han driver företaget Spey Cast sedan 1988 och är skribent och fotograf i flera nationella och internationella flugfisketidskrifter alltsedan 1976. Vidare trogen styrelsemedlem i Gustaf Ulfsparres Stiftelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Laxfiske & favoritflugor : ett liv med flugfiske
  2. +
  3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pelle Klippinge