Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2012-06-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Wahlén, Lina (form) / Johansson, Jan (foto) / Börjesson, Börje (foto) / Johansson, Christina P. (foto) / Lind, Peter (foto) / Reinli, Björn (foto) / Wahlén, Tomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Thommy Gustavsson
Dimensioner
235 x 220 x 20 mm
Vikt
724 g
SAB
Qgb
ISBN
9789175866376
Havsöring : kustens silver (inbunden)

Havsöring : kustens silver

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-06-14
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Jan Johansson bok Havsöring kustens silver kan du följa fiskens biologi, historia och vandringsmönster. Kustflugefisket har fått en stor plats i boken. I denna fascinerande sport, som med åren har fått så många utövare, ger författaren råd om lämpliga flugutrustningar, flugtyper och flugmönster.

Du får också följa med författaren ut till kusten, där han beskriver olika kustområden i anknytning till havsöringens livsmönster och inte minst hur du fiskar efter den med fluga. I boken förmedlar Jan Johansson sin breda kunskap och erfarenhet, som han har samlat på sig under ett långt liv som havsöring- och laxfiskare i de skandinaviska länderna och De brittiska öarna. Men han återkommer alltid till sin kära västkust och den havsöringsmiljö han sedan barnsben har vuxit upp i.

Kustens havsöring är vild som vinden, genom årtusenden har den format sitt liv i de vattendrag och den kustmiljö den lever i. Jan Johansson är född 1943 och bor i Kungälv. Allt sedan tidig tonåring har han fiskat havsöring och lax. Det har blivit något av en livsstil för honom. Under sommaren driver han Sæeter fiskecamp Laks og sjøørret vid den kända laxälven Surna på Nordmøre i Norge. Sedan år tillbaka medverkar han med artiklar om havsöring och lax, bl.a. i Flugfiske i Norden.

Laxnestorn Jan Johansson har tidigare skrivit följande böcker:
* Laxfiske; Västra Sveriges Förlag, 1982 i Sverige * Laksefiske alt om fiske etter laks; P. F Steenballes Forlag, 1982 i Norge * Sjøørret alt om fiske etter sjøørret; P. F Steensballes Forlag, 1985 i Norge * Havsöringsfiske; Bokförlaget Settern, 1988 i Sverige * Du vidunderlige lakseflue; P. F Steensballes Forlag, 1988 i Norge * Lohenkalastus; Otava, 1989 i Finland * Du underbara laxfluga; Gamefishing, 1990 i Sverige * Du vandrende laks; P. F Steensballe Forlag, 1992 i Norge * Laks; A/S Landbruksforlaget ,1997 och 2004 i Norge * Sjøørret; A/S Landbruksforlaget, 2003 i Norge
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Havsöring : kustens silver
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Havsöring : kustens silver. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Resultat
  Carl Nylén, 20 juli 2021

  Boken ger många intressanta tips per säsong och fiskens levnadsmönster. Detta gav mig flera öringar som resultat i Nordre älv.

 2. Både lärorik och inspirerande
  F, 7 mars 2019

  En av de absolut bästa fiskeböcker jag läst. Jan lyckas på ett fint sätt kombinera entusiasm och att förmedla kunskap. Boken är ett stort hjälpmedel för den som är ny på havsöringsfiske med fluga och undrar när,var, hur.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Johansson