Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vilthantering med Thomas Ekberg
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2013-08-29
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Ekeström, Peter (foto)
Dimensioner
235 x 215 x 10 mm
Vikt
570 g
SAB
Qca
ISBN
9789175866444

Vilthantering med Thomas Ekberg : råddjur & dovvilt

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2013-08-29
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Thomas Ekberg är en av landets mest kända jägare. Efter 20 år framför kameran i jaktfilmer och teveproduktioner har han en svårslagen position som kändis i Jaktsverige. Vilket inte är så konstigt. Få kan matcha hans erfarenhet av jakt och vilt.
-För mig är jakten mer än upplevelsen i skogen, mer än kunskap om hur djuren rör sig och fungerar. Mer än ett säkert och intränat jaktskytte, mer än den spänning man känner när allt fungerar och skottchansen kommer. För mig fortsätter jägarens ansvar ända tills viltköttet, den fantastiska resursen, ska tillagas i köket, säger Ekberg.
Det handlar om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet.
Jag har sett mycket under mitt jägarliv och jag vet att det generellt saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Det är en brist.
Den bristen är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg Rådjur & dovvilt. Den andra boken i en serie av fyra, där Thomas förklarar och visar hur man kan ta hand om vilt på ett sätt som verkligen fungerar i praktiken, som fungerar i en helt vanlig svensk jägares vardag. De övriga i serien heter Älg, Vildsvin och Fågel & småvilt.
-Jag vill visa att vilthantering kan vara enkel och praktisk, samtidigt som slutresultatet, maten på tallriken, blir så mycket godare.

Peter Ekeström, jaktjournalist och fotograf, har också lång erfarenhet av jakten och viltet. Det är han som står för texter och bilder i böckerna. Självklart handlar det om instruktioner, tips och goda råd, men ovanpå det lättas praktisk kunskap upp av Peters bilder ur skogen, på rådjur, dovvilt och jakt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vilthantering med Thomas Ekberg : råddjur & dovvilt
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Ekeström