Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vilthantering med Thomas Ekberg
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2014-11-04
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Ekeström, Peter (foto)
Dimensioner
230 x 215 x 12 mm
Vikt
564 g
SAB
Qca
ISBN
9789175866482

Vilthantering med Thomas Ekberg : vildsvin

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-11-04
187
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vildsvin är vårt nya högvilt, en stor natur-resurs. Nya studier pekar på att den svenska vildsvinsstammen kommer att fortsätta växa i 30 år till. Allt fler jägare, allt längre norrut i landet, får det nygamla viltet till sina marker. Man räknar med att 100 000 vildsvin måste fällas varje säsong de närmaste åren för att hålla stammen i balans.

Ett ekologiskt producerat, nyttigt och dessutom gott viltkött. Problemet är att det saknas kunskap när det gäller hantering av vildsvinet efter skottet.

Thomas Ekberg är en av landets mest kända jägare. Efter 20 år framför kameran i jaktfilmer och teveproduktioner har han en svårslagen position som kändis i Jaktsverige. Vilket inte är så konstigt. Få kan matcha hans erfarenhet av jakt och vilt. För mig är jakten mer än upplevelsen i skogen, mer än kunskap om hur djuren rör sig och fungerar. Jag har sett mycket under mitt jägarliv och jag vet att det generellt saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Inte minst när det gäller vildsvin, säger Ekberg.

Det handlar alltså om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet.

Det är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg VILDSVIN. Den tredje boken i serien, där Thomas förklarar och visar hur man kan ta hand om vilt på ett sätt som verkligen fungerar i praktiken, som fungerar i en helt vanlig svensk jägares vardag. De övriga i serien heter Älg samt Rådjur & Dovvilt . Peter Ekeström, jaktjournalist och fotograf, har också han lång erfarenhet av jakten och viltet. Det är han som står för texter och bilder i böckerna. Självklart handlar det om instruktioner, tips och goda råd, men ovanpå det lättas praktisk kunskap upp av Peters bilder ur skogen, på vildsvin och vildsvinsjakt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vilthantering med Thomas Ekberg : vildsvin
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna