Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2018-03-09
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Originaltitel
Jakthundskolan
Dimensioner
232 x 217 x 18 mm
Vikt
843 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789175866659
Hundskolan : grundlydnad & skötsel (inbunden)

Hundskolan : grundlydnad & skötsel

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-03-09
270
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det mesta, kanske allt, en hundägare behöver känna till, presenteras här på ett pedagogiskt och logiskt sätt. Stort plus i kanten till kapitlet om rumsrenhetsträning, förmodligen det bästa som skrivits på svenska.
Om tidgare Jakthundskolan
av lektör Per Flodberg, BTJ-häfte 14110189

Hundskolan är en reviderad upplaga av tidigare utgivna Jakthundskolan, vars titel flera recensenter och läsare ansåg miss visande. Boken fungerar garanterat lika bra på alla hundar inte bara jakthundar.

Boken handlar om är att förstå sin hund och dess behov, utifrån det skapar man en relation som leder till lydnad och ömsesidig nytta och glädje. Författaren Peter Ekeström är en god pedagog. Han beskriver ett problem, eller en företeelse, och förklarar varför hunden gör som den gör. Samt hur hunden beter sig, eller reagerar på ett visst sätt av en anledning, instinktivt eller inlärt. Sedan gäller det för hundägaren att läsa sin hund, förstå den och möte beteendet i rätt ögonblick.

Peter Ekeström är journalisten, fotografen och hundföraren som under mer än 20 år byggt upp en stor kunskap, och en stor verksamhet, i ämnet Hund. Hans fokus har alltid varit jakthundar men mycket av det han lär ut under sina kurser och föredrag riktar sig i praktiken till alla hundägare. En hund är en hund, det visar han med stor tydlighet i den här boken.

I instruktiva och begripliga texter, och med hjälp av ett stort antal bilder, visar han olika sätt att träna, arbeta med och sköta hundar som tilltalar många hundägare. Inte minst hans fotografier gör det lätt att ta till sig kunskapen och i boken spelar bilderna en stor roll.

I boken hittar läsaren kunskap om hundens språk och hur vi enkelt och snabbt kan få hunden att förstå vad vi vill, här finns avsnitt om valpfostran, lekens betydelse, aktiveringar, fysisk träning, hur man vinner följsamhet, en bättre inkallning och mycket mer. Allt enkelt förklarat och rikt illustrerat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hundskolan : grundlydnad & skötsel
  2. +
  3. Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inkallning : från ståndskall, drev och andra sv... av Peter Ekeström (inbunden).

Köp båda 2 för 559 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hundskolan : grundlydnad & skötsel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Utmärkt!
    Magnus, 9 maj 2018

    Den bästa hundbok jag läst! Praktiska råd för alla hundar som går att följa och som är väl motiverade. Och dessutom bra tips för jakthunden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Ekeström