Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2019-12-10
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Ekeström, Peter (foto)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qdfja,Qga
ISBN
9789175866710

Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-12-10
299
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När du kallar på hunden hemma i köket, helt utan störande moment, lyder hunden direkt. Hunden gör precis det du vill. Ibland fungerar det lika enkelt i trädgården också, och på några ställen till. Det har dessutom hänt att hunden faktiskt lyssnat, vänt och kommit hela vägen in till dig i en ganska svår situation full av störningar och lockelser.

Men i andra sammanhang, när något lockar hunden, så fungerar inte inkallningen alls. Hunden verkar inte höra, den bryr sig helt enkelt inte om dig.

Jakthundar är bra exempel på just det. I vissa lägen gör hunden inget annat än att vara följsam tillsammans med dig. I andra lägen slår jaktlusten till och då, ja då fungerar ingenting av allt det ni tränat på så många gånger.

För mig betyder den ekvationen att inkallning och inkallning är två helt olika saker i olika situationer. Det är därför jag tror att vi vinner på att bygga om allt som har med inkallningen att göra från grunden.

Och det är faktiskt enkelt. Bli ett naturligt centrum i hundens liv. Lär dig att belöna hunden med det hunden verkligen vill göra eller ha i rätt läge, vilket sällan betyder att belöningen är en matbit. Bli den som tar initiativ. Bli intressant för hunden. Prata med hunden så att den direkt och självklart förstår vad du vill. Smyg in allt fler svårigheter, allt fler störningar i allt mer komplicerade situationer, men gör det i en takt då du har kontroll, då du litar på det du kan nämligen att styra din egen hund.

Peter Ekeströms tidigare titlar Jakthundskolan & Hundskolan är mycket omtyckta, och denna bok går i samma stil uppskattade stil.

Peter Ekeström har under mer än 25 år byggt upp en verksamhet med massor av kunskap i ämnet Hund. Han är en populär föredragshållare och arangerar kurser och hjälper hundägare runt om i landet. Peter Ekeström är även programledare tillsammans med Evelina Åslund Bäck i SVTs programserie Jaktliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer
  2. +
  3. Beskära träd och buskar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beskära träd och buskar av Eva Robild (inbunden).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanon
    Tobias Åkerström, 17 februari 2023

    Mycket bra och så mycket vettig pedagogik. Tycker också att han förklarar hundens aspekter och inte bara från människors perspektiv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Ekeström