Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-09-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Illustratör/Fotograf
Jessika Gyllström
Dimensioner
248 x 177 x 16 mm
Vikt
484 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789175866727

Starka möten : hundar för hälsa & livsglädje

Inbunden,  Svenska, 2019-09-30
279
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vårdhundar, terapihundar, resurshundar, läshundar - under de senaste åren har det vuxit fram en rad nya benämningar för hundar som används i arbete med människor. Men vad är det egentligen som händer i mötet människa hund?

I denna unika bok får du ta del av erfarenheter från deltagare och personal vid Aleskogens Hunddagis, en kommunal verksamhet där ungdomar som hamnat långt från studier eller arbete får chans att inta rollen som hundskötare och hundtränare.

En av deltagarna Jessika Gyllström är bokens illustratör. Hennes starka och talande bilder ger inifrånperspektiv på hur känslor av hopplöshet och otillräcklighet med hundarnas hjälp vänds till målmedvetenhet och utveckling av de förmågor som krävs för att klara arbetslivet. Materialet är sammanställt av handikappvetaren och pedagogen Jenny Wibäck, som också väver in sina erfarenheter av att utbilda resurshundförare.

Boken vänder sig såväl till dig som är intresserad av hur du kan må och fungera bättre i hundars sällskap, liksom till dig som kommer i kontakt med området i rollen som anhörig, verksamhetsutvecklare, beslutsfattare eller anställd. Genom Lena Holm, som framgångsrikt drivit Aleskogen i mer än 20 år, finns även intressanta inslag för dig som är entreprenör och vill utveckla nya verksamheter där människor och hundar kan må bra tillsammans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Starka möten : hundar för hälsa & livsglädje
  2. +
  3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Wibäck

  • Starka tillsammans : i träning, tävling och tanke

    Jenny Wibäck

    Hundträning kan vara det roligaste som finns, samtidigt som hängivenheten kan göra dig sårbar. I den här boken får du inspiration och redskap för att forma såväl träning som tävling till det du vill att det ska vara. Utifrån grundtanken att se hun...