Vilthantering älg, vildsvik, rådjur & dovvilt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-03-27
Förlag
Bokförlaget Settern
Dimensioner
232 x 218 x 38 mm
Vikt
1709 g
SAB
Qga
ISBN
9789175866802

Vilthantering älg, vildsvik, rådjur & dovvilt

Inbunden,  Svenska, 2024-03-27
339
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
3 böcker om Vilthantering
Från stunden efter skottet, genom passning, sotning, flåning och mörning ända fram till det färdigstyckade köttet klart för tillagning. Allt det vi visar är anpassat till de förhållanden och de omständigheter helt vanliga jägare lever med. Ska den här kunskapen kunna nå ut, för viltets skull, måste det vi presenterar vara möjligt för läsaren att göra själv.

Böckerna har rosats för att de är väldigt hands on med beskrivande text, bra foton, faktarutor och tips.

I denna bokserie visar Thomas Ekberg, en av Sveriges mest publika jägare med massor av tv-filmer om jakt, vilthanteringen hur man gör efter skottet. En av hans deviser är att vilt ska vårdas hela vägen från skogen till köket. Att ta hand om vilt efter skottet är inte bara ett intresse, det är en självklar del av hans yrke som jägare.

Böckernas författare & fotograf är Peter Ekeström, omtyckt föredragshållare, programledare i SVTs Jaktliv, samt ena halvan i den populära podden Jakthundar & jakt.

VILTHANTERING - ÄLG Älgen vårt mest älskade vilt! Genom åren har Thomas Ekberg lärt av andra men också format egna metoder. Mycket handlar om detaljer, men det är detaljer som påverkar slutresultatet, det rätt hanterande, det passade, sotade, flådda, hängmörade och styckade viltet. Hundratals bilder, utförliga men kortfattade instruktioner och beskriv ningar.

VILTHANTERING - VILDSVIN Boken handlar om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet. Det saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Det är en brist. Den bristen är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg - VILDSVIN Ekberg visar både hur man passar vildsvin i skogen och hemma i slaktboden. Ska man göra en bok om vilthantering av vildsvin, då ska den innehålla allt, säger Thomas. Råd och tips om allt från förvaltning av och tillvara tagande av vildsvinet, det nygamla viltet som definitivt kommit tillbaka för att stanna, det är vad "Vilthantering med Thomas Ekberg - Vildsvin" kan erbjuda. Och den kunskapen behövs, det är jag alldeles säker på, säger Thomas Ekberg.

VILTHANTERING - RÅDJUR & DOVVILT Thomas Ekberg förklarar och visar hur man kan ta hand om vilt på ett sätt som verkligen fungerar i praktiken, som fungerar i en helt vanlig svensk jägares vardag.
Jag vill visa att vilthantering kan vara enkel och praktisk, samtidigt som slutresultatet, maten på tallriken, blir så mycket godare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vilthantering älg, vildsvik, rådjur & dovvilt
  2. +
  3. Fotbollsresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotbollsresan av Erik Niva, Linn Nordström (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Ekeström