Inkognito : Kärlek, Relationer Och Möten På Internet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2002-01-01
Förlag
Bokförlaget DN
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
360 g
SAB
Oac,Pucb
ISBN
9789175884288
Inkognito : Kärlek, Relationer Och Möten På Internet (inbunden)

Inkognito : Kärlek, Relationer Och Möten På Internet

kärlek, relationer & möten på Internet

Inbunden Svenska, 2002-01-01

Slutsåld

Vill man bara sätta på tjejen, en snygg tjej, är det inte kärlek. Men om man liksom vill träffa henne mer, typ umgås, då kan det vara kärlek." (Daniel 17 år)
Träffa någon, förälska sig, bilda familj. Det är vad de flesta människor drömmer om. Med internet har förutsättningarna för hur vi träffar andra förändrats. Vi kan vara någorlunda anonyma och skapa den bild av oss som vi själva vill visa upp utåt. På nätet finns chat-rum, där man kan umgås med andra och kanske rentav träffa någon att dela resten av sitt liv med?
Journalisten Nicolas Jacquemot har i Inkognito. Kärlek, relationer & möten på Internet undersökt hur möten på internet tar sig uttryck. Han har pratat med människor som chattar med andra på internet. Han har bl.a. träffat Lars och Jessica som gifte sig efter att ha träffats via internet och den homosexuelle Johan som träffat sin pojkvän på gay-siten Sylvester. Dominika Pezcynski, en av grundarna av Lovesearch, berättar om sina erfarenheter. Genom sina intervjuer tar Nicolas Jacquemot reda på hur människor ser på relationer, kärlek och sex, och hur internet idag har förändrat denna syn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Etnologi handlar om människans beteende och ämnet är så brett och ger svar på så många frågor att det borde vara ett obligatoriskt ämne i grundskolan.
Nicolas Jacquemot är etnolog och Inkognito är hans första bok. Den handlar om hur den moderna människan gör för att få kontakt och närhet i ett alltmer otryggt postmodernt samhälle, det vill säga; hur vi chattar och letar efter kärlek på internet. Så långt låter ju allt bra, men tyvärr klarar inte riktigt boken av att leverera några svar kring vad det är som gjort att internet blivit ett namn att räkna med, både på köttmarknaden och som äktenskapsmäklare.
Inkognito är mest en lång reklam för olika chattsajter och resten fylls upp av (mestadels) irrelevanta intervjuer med olika människor. I ett långt kapitel får vi till exempel veta i detalj hur ett sexmöte gått till på ett hotell och liksom vadå, var det inte internet det handlade om? Ofta går Jacquemot helt från ämnet och förlorar sig i trivialiteter när det i vissa stycken av boken finns riktig potential. Men varje gång man känner att det pirrar i hjärnan av nyfikenhet och man vill läsa vidare så fort som möjligt, lämnar Jacquemot spåret och börjar berätta om något helt annat.
Kärnan i boken, det som skulle kunna vara kärnan i alla fall, lämnas alltid outforskad i en liten bisats. Jag vet heller inte vem boken riktar sig till, inte till någon som är intresserad av etnologi i alla fall för det tar Inkognito knappt upp något av. Och det den tar upp är så basic att vem som helst känner till det. Visserligen är det ett kort kapitel kallat "variationer på närhet" som är riktigt intressant, men det räcker ingalunda för att täcka upp resten av boken som är en odyssé i tristess. Jag tror heller inte Inkognito riktar sig till de som verkligen rör sig på internet. Där kan boken heller inte berätta något som ingen redan vet.

De människor boken skulle kunna vara intressant för är de som aldrig tidigare använt internet eller de som har noll social koll. Alla andra som läser den kommer bli tvungna att åka till snark-kliniken.