Skriv bättre texter (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2004-08-01
Förlag
Bokförlaget DN
Medarbetare
Markusson, Johan (foto)
Dimensioner
195 x 155 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Aef,Fc.06
ISBN
9789175884837
Skriv bättre texter (kartonnage)

Skriv bättre texter

En ny metod i fem steg

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2004-08-01

Slutsåld

Boken innehåller en metod som i fem enkla steg lotsar dig till målet att kunna skriva bättre texter.

Du får ...
... veta vilken typ av skribent du är
... lära dig att förstå din egen läs- och skrivprocess
... lära dig vad som kännetecknar en bra text
... lära dig att analysera texter på djupet
... verktyg som kan förändra ditt skrivande i den riktning du vill.
Att kunna skriva snabbt, elegant och lättfattligt är ett krav i många yrken, och en längtan för dig som tycker om att skriva. Men att möta läsarnas behov - och samtidigt leva upp till de egna kraven - är inte alltid lätt. Det gäller för både nybörjare och rutinerade skribenter. Här finns enkel och handfast hjälp att övervinna svårigheterna och vända våndan till lust.
Metoden har hittills förbehållits de redaktörer, journalister och författare vid förlag och redaktioner i Sverige, Norge och Finland som Lena Holst utbildat och skrivguidat under de senaste tio åren. Hon är examinerad språkkonsult och arbetade tidigare som redigerare och journalist vid Svenska Dagbladet. Som organisationskonsult och samtalsterapeut har hon gedigen erfarenhet av att hjälpa människor att utvecklas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skriv bättre texter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lär dig skriva bättre texter
    anna83, 31 augusti 2011

    Många tips om skrivande, t.ex. om skrivprocessen, om hur man gör en text lättläst och användbar, om att analysera en text med hjälp av fyra olika glasögon eller läsningar. I slutet av boken finns också skrivövningar. Ett måste i bokhyllan för alla som skriver någon typ av texter.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skriv bättre texter

Övrig information

Vilken skribenttyp är du? - Testa dig!
Analysera din skrivprocess
Vad behöver du utveckla?
Här är verktygen!
Redigering och textrespons

Vilken typ av skribent är du? Tillhör du de effektiva? Eller skriver du känslomässigt? Testa dig och få skräddarsydda instruktioner för att bredda just din skrivrepertoar.
Det här är boken är för dig som skriver i jobbet eller i andra sammanhang, och som känner på dig att du kunde skriva bättre och snabbare, med mindre ansträngning.
Hur kommer det sig att dina texter blir som de blir? Varför kan skrivandet ibland kännas som en rutinsyssla? Om du tampas och lider när du skriver, vad kan det bero på? Och om du är en flyhänt skribent men får klent gehör för det du skrivit, vad kan du göra då?

Vilken text du än ska skriva, från utredningen på 200 sidor till det korta meddelandet som ryms på en sida, så är nycklarna desamma. Att bli medveten om hur du gör när du skriver och anpassa arbetssättet efter din läggning är grundläggande. Att sedan skaffa dig mer kunskap om läsandets villkor är nästa steg. Vad gör en text läst och förstådd? Lättläst? Underhållande?
Investera ett par timmars eftertanke, ändra lite på ditt arbetssätt och du kommer att kunna skriva bättre texter. Låter det för bra för att vara sant? Det är faktiskt inte svårare än så. Den här boken leder dig steg för steg till ett nytt skrivande.

Ytterligare ur innehållet:
Bredda din skrivrepertoar
Bättre skrivprocess: faktasamling och strukturering
Knep: flytet, logiken och guldklimpar
Kreativa skrivövningar

Boken ger en ny metod för skrivutveckling genom att förena professionella skribenters kunskaper och knep med skrivguidens psykologiska handlag.

Lena Holst är examinerad språkkonsult, har arbetat som skrivande och redigerande journalist på Svenska Dagbladet. Hon jobbar sedan tio år som skrivguide, utvecklingskonsult och samtalsterapeut.