Nya stora etikettboken : raka råd och enkla regler till vardag och fest (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Bokförlaget DN
Originaltitel
Stora Etikettboken
Medarbetare
Ekström, Emilie (form) / Nilsson, Stig Göran (foto) / Edling, Christoffer (foto)
Illustratör/Fotograf
Lars Rehnberg
Illustrationer
ill., foto
Dimensioner
237 x 180 x 35 mm
Vikt
1176 g
SAB
Qcg
ISBN
9789175885186

Nya stora etikettboken : raka råd och enkla regler till vardag och fest

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Läs Bokus intervju med Magdalena Ribbing>>

Boken handlar om umgängeskonst och social kompetens. Om hur man arrangerar och genomför lyckade kalas i samband med förlovning, bröllop, dop, konfirmation, student och begravning. Även om bordsskick, tal, kläder, affärslivets och den akademiska världens umgängeskoder. Specialtexter om e-post och mobiltelefoni.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nya stora etikettboken : raka råd och enkla regler till vardag och fest. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas varmt!
    Lisa, 24 februari 2008

    Trevligt skriven, praktisk och heltäckande. Anledningen till att Magdalena Ribbing har blivit en auktoritet på sitt område är nog att det finns en substans i det hon skriver. Man får inte bara konkret handledning i frågor om alla sorters sociala möten och sammanhang, utan man påminns även om vad som är meningen med att tillägna sig "vett och etikett" (vilket även kan tjäna som vägledning för vilka sociala regler som man faktiskt inte behöver bry sig om...).

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magdalena Ribbing

Övrig information

Vad innebär Klädsel kavaj? Går det att bjuda bara den ena i ett par? Med kunskap följer säkerhet, alla blir trevligare av att känna sig trygga. Magdalena Ribbing, Sveriges främsta stil- och etikettexpert, delar generöst med sig av sin unika kunskap om alla slags sociala möten. Självklart får de stora stunderna i livet - dop, konfirmation, student, bröllop och begravning - stort utrymme.
Som värd får du veta allt om att arrangera och genomföra ett lyckat kalas - från att formulera inbjudningar till att duka ett vackert middagsbord och få gästerna att trivas. Som gäst får du kunskap om att skriva svars- och tackkort, tips om lämplig gåbortspresent samt handfast hjälp till ett bra bordsskick och att hålla intressanta tal. Boken innehåller även internationella utblickar om seder i andra länder och ett kapitel ägnas åt ny- och styvfamiljen. Det finns specialtexter om e-post, mobiltelefoni och konsten att umgås i offentliga miljöer. Boken är rikt illustrerad med informativa teckningar och fotografier.

Nya Stora Etikettboken är en till största delen nyskriven utgåva av Magdalena Ribbings standardverk om traditionell och modern etikett. En framtida klassiker.