Stil : inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget DN
Medarbetare
Ekström, Emilie Crispin (form) / Palmklint, Niklas (foto)
Illustrationer
foto
Dimensioner
265 x 205 x 25 mm
Vikt
1040 g
SAB
Qcc,Qcd,Ihk
ISBN
9789175885773
Stil : inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil (inbunden)

Stil : inspirerande råd och praktiska tips om personlig klädstil

Inbunden Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Vad är egentligen stil? För någon kan det vara dyrt, strikt och välskräddat. För en annan extremt kvinnligt i formen, högklackade skor, stor frisyr och röda naglar. För en tredje kan det betyda en avspänd och sportig utstyrsel och för en fjärde secondhandkläder med många folkloristiska inslag. En del kvinnor har redan funnit den stil som passar dem bäst.   För alla oss andra kvinnor gör nu Camilla Thulin det lättare. I Stil, som i första hand är en inspirationsbok och alls ingen mode- eller trendbok, ger hon massor av tips och råd om hur vi skall finna de kläder som framhäver oss bäst och de kläder som vi trivs i. Hon förordar inga radikala förändringar av våra kroppar utan anser att alla kvinnors former är bra. Här handlar det i stället om att hitta kläder som tar fram det allra bästa hos oss och samtidigt betonar vår personlighet.   Hon utgår från fyra basstilar: klassisk stil, kvinnlig stil, sportig stil, secondhand-folkloristisk stil. Här går hon noggrant tillväga och beskriver vad som är utmärkande för dessa olika stilar. Och när det sedan gäller att skaffa sig den nya garderoben är tillvägagångssättet lika metodiskt. Det allra bästa är att börja med en rejäl garderobsstädning. Här finns massor av råd om hur du gör. Därefter kan man börja skaffa de nya kläder som skall passa ens nya jag. Camilla går igenom de möjligheter som erbjuds i form av klädkedjor, märkesbutiker, realisationer, secondhandaffärer.   För att kläderna skall komma helt till sin rätt bör man också ha rätt accessoarer. Här finns tips om skor, väskor, sjalar och annat som gör en extra snygg. Och för att kläderna skall sitta så bra som möjligt behövs även de rätta underkläderna och framför allt då en bra behå. Olika modeller för olika behov presenteras utförligt. Och för att fullborda helheten får vi sminktips. Som avslutning ger Camilla många råd om skötsel av kläder, packningstips och drulletips.  Camilla har stor vana att klä kvinnor (och även män) i olika positioner för olika tillfällen. Hon vidarebefordrar allt det bästa av sin rika erfarenhet. Hon beskriver också hur man lätt förvandlar sin dagstil till kvällsstil genom att dra ifrån och lägga till lämpliga accessoarer.  Utöver dessa rent praktiska råd skriver Camilla om några tidiga framgångsrika svenska modeskapare samt om några av dem som är verksamma i dag. Och för alla oss som självklart är nyfikna på Camillas egen garderob berättar hon om den.  Stil är rikt försedd med bilder för att ge extra åskådlighet åt Camillas idéer, och de avbildade kvinnorna är i olika åldrar för att rätt illustrera hennes tankar. För de uttrycksfulla fotona står Niklas Palmklint. Camilla Thulin, född 1961, är underklädsdesigner, kostymtecknare, kreatör och stylist. Har gjort kostymer för en rad operaföreställningar, teaterpjäser, musikaler och filmer. Har också stått för styling av tv-program, evenemang av olika slag och galor. Camilla har egen ateljé samt privata kunder, både män och kvinnor, som får råd om stil och klädsel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Camilla Thulin

  • Meze : Det stora blå

    Camilla Thulin, Uluc Telmen, Fia Ekenryd

    Meze - Det stora blå presenterar läckra mezerecept från östra Medelhavet. Krögaren Uluc Telmen (Halv Grek Plus Turk) har gjort en matresa längs den turkiska kusten i en gulet - en traditionell turkisk motorseglare i trä - tillsammans med sin vän, ...

  • Stil med Thulin

    Camilla Thulin

    Vem är du och vad vill du utstråla?Stil kan vara dyrt, strikt och välskräddat, det kan vara extremt kvinnligt i formen eller mer elegant avspänt och sportigt eller i vintagestil. En del kvinnor har redan funnit den stil som passar dem bäst. An...

Bloggat om Stil : inspirerande råd och praktiska tip...

Övrig information

I boken Stil ger Camilla Thulin massor av tips och råd om hur kvinnor skall finna de kläder som bäst framhäver dem och som de trivs i. Hon förordar inga radikala förändringar av kroppen utan anser att alla kvinnors former är bra. Här handlar det i stället om att betona sin personlighet.

Camilla utgår från fyra basstilar: klassisk stil, kvinnlig stil, sportig stil, secondhand-folkloristisk stil. Och hur gå tillväga för att bli en ny och säker kvinna? Börja med garderobsstädning och fortsätt med kompletterande shopping av kläder, underkläder och accessoarer. Och för att fullborda helheten får vi sminktips.
Camilla har stor vana att klä kvinnor i olika positioner för olika tillfällen. Hon vidarebefordrar allt det bästa av sin rika erfarenhet. Hon beskriver också hur man lätt förvandlar sin dagstil till kvällsstil genom att dra ifrån och lägga till lämpliga tillbehör.

Stil, som i första hand är en inspirationsbok, har rikligt med bilder för att ge extra åskådlighet åt Camillas idéer, och kvinnorna är i olika åldrar för att rätt illustrera hennes tankar. För de uttrycksfulla fotona står Niklas Palmklint.