Välkommen till övervakningssamhället (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget DN
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
220 x 140 x 23 mm
Vikt
420 g
SAB
Oepb
ISBN
9789175887234
Välkommen till övervakningssamhället (inbunden)

Välkommen till övervakningssamhället

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

Morgonen den 7 juli 2005 detonerar fyra bomber i centrala London - mitt i morgonrusningen i världens mest välövervakade huvudstad. Precis som efter terrordåden i New York och Madrid några år tidigare drabbas omvärlden av handlingspanik. Inom loppet av några månader har nästan varje land i västvärlden sagt ja till nya övervakningsmetoder och givit polisen nya befogenheter. Plötsligt accepteras sådant som tidigare ansetts bryta mot både grundlagar och internationella överenskommelser om mänskliga rättigheter.
Hur orolig ska en vanlig medborgare vara över det framväxande övervakningssamhället? Vilken sanning döljer sig bakom alla varningar om att den personliga integriteten är hotad? Och kan verkligen oskyldiga drabbas när modern högteknologi får ta över jobbet att leta efter samhällets fiender?
Välkommen till övervakningssamhället är en bok om verkligheten och om det samhällsklimat som redan råder när du läser de här raderna. Det handlar om vanliga människor - de som drabbas av de nya övervakningsmetoderna, de som designar tekniken och de som ägnar sig åt att bekämpa den. Det handlar om den växande tilltron till DNA-bevis, hur försäkringsbolagen lyckats få tillgång till sekretesskyddade register och hur övervakningskameror monteras upp på platser där de förut var otänkbara. Det handlar om hur vi har hamnat i en situation där ingen längre får försvinna ur teknikens blickfång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Välkommen till övervakningssamhället. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En skrämmande sanning!
    Christoffer, 24 augusti 2007

    Kristoffer Gunnartz har skrivit en skrämande bok om hur världens övervakning ser ut. Jag kan tycka att det kan bli lite mycket om samma saker. Men den är läsvärd och jag rekommenderar den.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Välkommen till övervakningssamhället

Övrig information

Morgonen den 7 juli 2005 detonerar fyra bomber i centrala London - mitt i morgonrusningen i världens mest välövervakade huvudstad. Inom loppet av några månader har nästan varje land i västvärlden hastat ihop nya terrorlagar och sagt ja till helt nya typer av övervakningsmetoder och polisiära befogenheter. Hur orolig ska en vanlig medborgare vara över det framväxande övervakningssamhället? Har medborgare med rent mjöl i påsen något att frukta av databaser som lagrar uppgifter om våra liv, eller av datorprogram som söker igenom folks mejl i jakten på terrorister? Och är det i så fall något vi måste tänka på redan nu? Välkommen till övervakningssamhället är inget försök att se in i framtiden. Det här är en bok om verkligheten, om riktiga människor - de som drabbats av de nya övervakningsmetoderna, de som designat tekniken och de som vigt sina liv åt att bekämpa den. Den här boken rymmer deras berättelser.