Fästmön (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Noveller från Novellix (del 42)
Antal sidor
34
Utgivningsdatum
2014-02-05
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Alan Asaid
Originaltitel
Nevesta
Medarbetare
Bengtsson, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Alexander Jansson
Dimensioner
150 x 105 x 5 mm
Vikt
80 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175890135
Fästmön (häftad)

Fästmön

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-02-05
59
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Anton Tjechovs novell, Fästmön, står den unga Nadja i centrum. Nadja ska snart gifta sig men känner tvivel - såväl över det förestående bröllopet som över sin plats i tillvaron. Hon längtar bort, till det obundna livet i Moskva, men tvekar länge att ta det sista, omvälvande steget. Novellen skrevs och publicerades första gången 1903 och blev Tjechovs allra sista.

Tjechov är inte bara den mest spelade och inflytelserika dramatikern efter Shakespeare - med klassiska pjäser som Måsen, Onkel Vanja, Tre systrar och Körsbärsträdgården - utan även en av världslitteraturens främsta och mest produktiva novellförfattare. Många har influerats av hans till synes enkla, lågmälda stilkonst - de lätta penseldrag och diskreta gester som är så karaktäristiska för den tjechovska stilen.

Fästmön ges nu ut av Novellix i en nyöversättning av Alan Asaid, den första svenska översättningen på över 90 år.

Genom det stora gamla fönstret syntes trädgården, de avlägsna, blomstertunga syrenbuskarna, dåsiga och vissna i den kyliga luften; och en dimma, alldeles vit och tät, drog sig tyst fram mot syrenerna, ville hölja in dem. Sömniga råkor kraxade i de avlägsna träden. Gode Gud, varför är jag så ledsen? Möjligen känner varje fästmö så inför sitt bröllop. Vem vet! Eller var det Sasjas inflytande? Men Sasja hade ju under flera år malt på om ett och samma, som om han läst innantill, och när han talade lät det alltid så naivt och konstigt. Men varför kunde hon inte sluta tänka på Sasja? Varför?

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fästmön
  2. +
  3. Livets stråle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livets stråle av Michail Bulgakov (häftad).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anton Tjechov