Herr Kadar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Noveller från Novellix (del 48)
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2014-05-06
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Bengtsson, Lisa (form)
Dimensioner
150 x 105 x 5 mm
Vikt
45 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175890265

Herr Kadar

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-05-06
65
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En av Sveriges mest lästa och omtyckta författare, Håkan Nesser, tar oss med på en resa till paradisön Mafia i Tanzanias kustband. I novellen Herr Kadar möter vi en liten grupp resenärer, däribland den gåtfulle herr Kadar, som avnjuter dagarna i sakta mak med det djupblå havet som kuliss. Men något går snett under det traditionella midnattsdyket och den trivsamma tillvaron rubbas. Frågorna hopas: vad var det som hände ute vid båten och vem är egentligen herr Kadar?

En halvtimme senare befann vi oss mycket riktigt utsträckta i vilstolar under skuggande parasoll med Indiska oceanen stillsamt skvalpande fem meter nedanför våra fötter. Vi själva. Italienarna. Det tyska paret och engelskorna. Ett par som inte hade varit med på planet dessutom, och som vi snart diagnosticerade som holländare. Dock inte herr Kadar.

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Herr Kadar
 2. +
 3. Hur jag tillbringar mina dagar och mina nätter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur jag tillbringar mina dagar och mina nätter av Håkan Nesser (häftad).

Köp båda 2 för 130 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Herr Kadar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underfundig historia.
  Mona Logård, 8 september 2020

  Håkan Nesser är utomordentligt skicklig att skildra udda personligheter. Denna historia om herr Kadar är fängslande och intressant. Nesser lyckas alltid överraska på ett otroligt sätt.

 2. jag förväntade mig bättre
  Maria Feuk, 13 september 2016

  Det var en rätt ointressant historia med en liten knorr på slutet, den kommer inte lämna spår varken i mitt hjärta eller i min hjärna. Språket är för enkelt för min smak.

 3. Novell
  Carina Nyström, 6 april 2015

  Jag brukar inte läsa noveller. Jag föredrar det längre formatet. Men när jag såg denna av Håkan Nesser blev jag nyfiken. Nesser brukar vara lite finurlig. O han är så även i denna novell. Trots att den är kort, 26 sidor, så känns det som man tillbringat en längre tid med boken. Han fyller sidorna väl. Rekommenderas.

 4. tät intrig
  thoad (skövde), 10 oktober 2014

  Som alltid med Nesser blir man aldrig besviken. Alla förväntningar uppfylls. Oväntad upplösning och alltid lika rikt språk som flyter.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Håkan Nesser