Gourmetsyndromet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Facknoveller från Novellix (del 3)
Antal sidor
22
Utgivningsdatum
2014-09-02
Förlag
Novellix
Originaltitel
Gourmetsyndromet
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
150 x 104 x 3 mm
Vikt
39 g
SAB
O
ISBN
9789175890470
Gourmetsyndromet (häftad)

Gourmetsyndromet

(3 röster)
Häftad Svenska, 2014-09-02
48
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Njut så blir du lycklig, eller? Vi strävar ständigt efter nya njutningar i våra liv och en allt större del av våra intäkter läggs på kulinariska upplevelser, exklusiva resor och dyrbar hemelektronik. Förmågan att njuta är en av de företeelser som gör oss mänskliga och alla värdesätter vi de ögonblick då vi upplever välbehag. Men vad är det egentligen som händer i hjärnan när vi njuter, och hur påverkar välbehaget vårt minne? Behöver vi njuta, och framför allt - gör det oss lyckligare?

Pontus Wasling är hjärnforskare och läkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Förutom att forska och skriva, föreläser Pontus om minnet, ofta kopplat till hur det påverkar vår kreativitet, beslutsfattande och känsloliv. Minnet, fram och tillbaka (2013) var hans första bok för en bredare publik.

För Novellix har han skrivit facknovellen Gourmetsyndromet, en text om vad som händer när vi njuter, om det njutningssamhälle vi skapat och vad som egentligen gör oss lyckliga.

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gourmetsyndromet
 2. +
 3. De är vi

De som köpt den här boken har ofta också köpt De är vi av Björn Hedensjö (häftad).

Köp båda 2 för 96 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pontus Wasling

 • Minnet, fram och tillbaka

  Pontus Wasling

  »Jag får fan en uppenbarelse av läsningen. Det förklarar varför min hjärna fungerar som den gör. Jag som trott att jag varit närmast autistisk när jag i själva verket är helt normal.« Helsingborgs Dagblad Om minnet är så bra, varför glömmer vi? Är...

 • Presentask med fyra facknoveller

  Nicklas Lundblad, Nina Åkestam, Pontus Wasling, Björn Hedensjö

  Facklitteratur i fickformat: Artificiell intelligens, njutningssamhället och förhållandet mellan kapitalism och kvalitet är tre av ämnena i dessa facknoveller, skrivna av namnkunniga skribenter med lång erfarenhet av respektive område. Fjärde och ...