Döden i floden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
38
Utgivningsdatum
2015-09-15
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
Death by Drowning
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
148 x 105 x 3 mm
Vikt
46 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175890753

Döden i floden

(7 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-09-15
65
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kriminalförfattaren Agatha Christie är världsberömd för sina böcker, vilka har sålts i mer än tre miljarder exemplar. Den femtonde september 2015 skulle hon ha fyllt 125 år, vilket firas stort i hela världen. Novellen Döden i floden är hämtad ur novellsamlingen Miss Marples mysterier (1932) och handlar om hur Miss Marple kvickt tror sig veta vem som ligger bakom det kallsinniga mordet på en ung kvinna. Miss Marples goda vän sir Henry nystar upp den trassliga historien för att se om misstankarna stämmer. Novellen är nyöversatt av Helen Ljungmark.

Det ni sa gav mig mod att komma till er nu. Jag har en känsla av att om jag säger något till er, kommer ni i varje fall inte att skratta. Han insåg plötsligt att hon menade allvar. Det är klart att jag inte kommer att skratta , sa han vänligt. Sir Henry den här flickan Rose Emmott. Hon dränkte sig inte hon blev mördad Och jag vet vem som mördade henne. Sir Henry satt tyst i säkert tre sekunder av ren förvåning. Miss Marple hade varit alldeles lugn och stadig på rösten. Hon kunde ha kommit med ett helt vardagligt påstående, så oberörd som hon verkade. Det är ett mycket allvarligt påstående ni kommer med, miss Marple , sa sir Henry när han hämtat sig. Hon nickade långsamt flera gånger. Jag vet jag vet det är därför jag har kommit till er.

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Döden i floden
  2. +
  3. Den blå pelargonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den blå pelargonen av Agatha Christie (häftad).

Köp båda 2 för 130 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agatha Christie