Emma. Ett fragment (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2016-05-04
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Gun-Britt Sundström
Originaltitel
Emma - A Fragment
Medarbetare
Ekström, Jennie (form)
Dimensioner
148 x 105 x 3 mm
Vikt
39 g
SAB
Hce
ISBN
9789175891323
Emma. Ett fragment (häftad)

Emma. Ett fragment

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-05-04
59
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Genom änkan mrs Chalfont får vi följa när den tillbakadragna arvtagerskan Matilda Fitzgibbon inackorderas på ortens nyöppnade flickskola. På uppmaning av Matildas tillsynes välbärgade far går föreståndarinnan miss Wilcox med på att favorisera flickan och ge henne en hel del privilegier. Sakta växer en avsky fram hos de övriga eleverna. Vem är Matilda egentligen och vad har hon här att göra?

Kalla in henne medan jag är här, sade mr Ellin. Har hon känt till den här affären? Är hon invigd? Är hon medbrottsling eller bara ett redskap? Kalla in henne. Miss Wilcox ringde i klockan, tillkallade Matilda Fitzgibbon, och den föregivna arvtagerskan inställde sig snart. Hon kom i sina ringlande lockar, sitt fina skärp och sin pälskantade klänning, en utstyrsel som tyvärr inte längre kunde gå för sig..

Den brittiska författaren Charlotte Brontë är mest känd för sin roman Jane Eyre, som då den gavs ut 1847 fick ett omedelbart genomslag. Brontë påbörjad Emma strax före sin död, men hann aldrig hann avsluta den. Den publicerades första gången i Cornhill Magazine 1860. Därefter har flera författare försökt att skriva en fortsättning på de två kapitlen. Berättelsen har aldrig tidigare funnits på svenska och utkommer nu i översättning av författaren och översättaren Gun-Britt Sundström, som bland annat står bakom den hyllade nyöversättningen av Jane Eyre (1999).

Emma Ett fragment är Novellix nr 84. Novellix ger ut noveller i fickformat; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Läs mer på novellix.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Emma. Ett fragment
  2. +
  3. Shirley

De som köpt den här boken har ofta också köpt Shirley av Charlotte Brontë (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Brontë