Våra främlingar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Novellix Grannar
Antal sidor
27
Utgivningsdatum
2017-05-01
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Malin Bylund Westfelt
Originaltitel
Our strangers
Medarbetare
Andersson, Karin Mamma (form)
Dimensioner
145 x 105 x 5 mm
Vikt
39 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175891781
Våra främlingar (häftad)

Våra främlingar

Häftad,  Svenska, 2017-05-01
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Lätt komiska och synnerligen problematiska episoder länkar samman de få invånarna i en liten by i New England. Våra främlingar är en rättfram betraktelse av hur alla hör samman med sin nästa även om de skiljer sig åt, och trots närheten till varandra är totala främlingar.

En annan av mina grannar har äkta mattor och ibland funderar jag på att stjäla en. Hon behöver inte alla. I vardagsrummet har hon stora mattor, och flera mindre längs med hela hallen och i sovrummet på övervåningen. Mina golv är till största delen kala.

Novellen ingår tillsammans med åtta andra berättelser i serien Novellix Grannar.

Lydia Davis, född 1947, är en amerikansk författare och översättare. Davis är framför allt känd för sina noveller, som ibland inte är längre än några meningar. Hennes berättelser lyckas främmandegöra vardagliga ting och företeelser med en nästintill prosalyrisk fragmentarisk ton, aldrig utan subtil humor. Efter att ha varit verksam som författare i närmare 40 år tilldelades hon hösten 2013 det anrika brittiska Man Booker Prize, med ett internationellt genombrott som följd. Hittills har Lydia Davis skrivit 14 novellsamlingar, samt romanen The End of the Story. När hennes senaste samling Jag har det rätt bekvämt men skulle kunna ha det lite bekvämare (och andra noveller) utkom på svenska 2015, hyllades den av Sigrid Combüchen i SvD som ?Årets bok. Och nästa.?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lydia Davis