Ödelagda städer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Novellix Grannar
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2017-05-01
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Urban Andersson
Originaltitel
Ødelagte byer
Medarbetare
Andersson, Karin Mamma (form)
Dimensioner
147 x 104 x 3 mm
Vikt
40 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175891804
Ödelagda städer (häftad)

Ödelagda städer

Häftad Svenska, 2017-05-01
59
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En mamma och hennes dotter är på utflykt. De vet inte vart de ska, de kör planlöst. I regnet står en liftare och plötsligt vill dottern, som aldrig har en åsikt om något, att de ska plocka upp honom. Oron griper tag i mamman, de vet ju ingenting om honom, han är helt obekant. Men i främlingens närvaro börjar något förändras i dottern. Allt det strama i ansiktet är borta, huden glöder.

Ödelagda städer är en vackert vemodig novell om att påverkas av någon annan, låta någons liv gå in i sitt, och att bära med sig någon i sitt innersta oavsett vad.

Jag saktar ner och kör in till vägkanten. Bakom oss skymmer en lastbil sikten innan den svänger in på en avtagsväg. Jag vet inte vad liftaren gör. Vi får vänta. Så är han framme, du sträcker dig bakåt och öppnar dörren. Släpper in det våta och oförutsedda, vad som helst. Liftaren tackar. Jag säger det är ingenting att tacka för.

Novellen ingår tillsammans med åtta andra berättelser i serien Novellix Grannar.

Merethe Lindström, född 1963, debuterade 1983 med novellsamlingen Sexorcisten og andre foretellinger. Sedan dess har hon skrivit en rad novellsamlingar och romaner och är i hemlandet Norge en väletablerad och kritikerrosad författare. År 2012 belönades hon med Nordiska rådets litteraturpris för romanen Dagar i stillhetens historia och samma år gav Novellix ut hennes novell Kyssen, för första gången översatt till svenska. När Merethe Lindströms senaste roman Ur vinterarkivet utkom på svenska 2016 skrev DN: ?Den nya romanen är ytterligare ett steg mot mästerskap av denna egenartade och hypersensibla författare.?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ödelagda städer
  2. +
  3. Regn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Regn av Josefine Klougart (häftad).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Merethe Lindström