Höra stenarna sjunga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Novellix Grannar
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2017-05-01
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Andersson, Karin Mamma (form)
Dimensioner
172 x 102 x 10 mm
Vikt
37 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175891842
Höra stenarna sjunga (häftad)

Höra stenarna sjunga

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-01
48
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Itta är en framgångsrik jurist. Hon flyttar in i en ny lägenhet som ligger i ett hus kallat Utsikten. Med sig har hon tavlor, ett allmogeskåp, en säng och flera kartonger fyllda med stenar. För ofta tänker Itta på den helt runda stenen med det märkliga hålet som hennes mormor hittat på leråkern utanför sitt torp, och vad hennes mormor hade att berätta om den.

Här skriver Elsie Johansson finstämt om grannar som finns och som inte finns, om att söka efter det som betyder något och om hur tro och minnen kan erbjuda tröst när känslan av ensamhet blir för stark.

Trots det som hände, och hade hänt, vore det på tok för enkelt och illa genomtänkt att påstå att Itta blev den människa hon blev på grund av det oförklarliga fynd som hennes mormor hade gjort i leråkern en gång för längesedan.

"Elsie Johanssons Höra stenarna sjunga närmar sig det magiska och förbinder den gamla folktrons torparsverige med en kvinnas moderna storstadsliv. De kvinnliga relationerna är präglade av öm kärlek och frånvaron av densamma, liksom av utsatthet och ensamhet." Sydsvenskan

Novellen ingår tillsammans med åtta andra berättelser i serien Novellix Grannar.

Elsie Johansson, född 1931, är en av Sveriges mest lästa och omtyckta författare. Hon prosadebuterade 1984 med romanen Kvinnan som mötte en hund och hennes breda författarskap har sedan dess innefattat verk för både barn och vuxna. Elsie Johanssons texter är präglade av uppväxten i det gamla Fattigsverige och hon är en del av den svenska proletärtraditionen. Hösten 2016 utkom den självbiografiska berättelsen Riktiga Elsie, och boken hyllades av såväl läsare som kritiker, däribland DN:s Ulrika Milles som skrev: "Riktiga Elsie är en guldgruva av känslor och undertexter som låter läsaren fira sig ner i mörkret och glimret."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Höra stenarna sjunga
  2. +
  3. Sagas bok : en trovärdig historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagas bok : en trovärdig historia av Elsie Johansson (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elsie Johansson