Rapport från den täta världen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Novellix Grannar
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-05-01
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Andersson, Karin Mamma (form)
Dimensioner
148 x 104 x 4 mm
Vikt
38 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175891859

Rapport från den täta världen

Häftad,  Svenska, 2017-05-01
65
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är det gråa 1970-talet. Fem pojkar i en gymnasieklass samlas ofta runt schackbrädet för att diskutera självmordets funktion och bästa sättet för att ta sitt liv. Den enda som varken är för eller emot är J., som under lektionerna i latin får hela kollegieblocket att bågna under snåret av bläck. Det är också han som är den enda som slutligen dör för egen hand.

Flera år senare avlägger hans bänkgranne äntligen en sedan länge utlovad rapport och det blir en filosofisk betraktelse av att ta makten över sitt liv genom att kontrollera döden, och den desperata längtan att förstå sin omvärld genom att kontrollera språket.

Vi var fem pojkar i klass HII som brukade samlas runt schackbrädet. Argumenten stöttes och blöttes mellan dragen. När det slutligen blev dags att rösta visade sig två vara för, två mot självmordet som lösning. Den femte i gruppen vägrade att ta ställning.

Novellen ingår tillsammans med åtta andra berättelser i serien Novellix Grannar.

Aris Fioretos, född 1960, är verksam som författare och översättare från flera språk. Han debuterade med den prosalyriska Delandets bok 1991; till hans mest kända verk hör Den siste greken (2009) och Halva solen (2012). Fioretos har mottagit en rad utmärkelser för sitt författarskap, senast Samfundet De Nios Stora pris 2013 och Sveriges Radios Romanpris 2016 för Mary. “Mary är stor romankonst”, skrev Stefan Eklund i Dagens Nyheter när boken utkom 2015.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rapport från den täta världen
  2. +
  3. Ariskopi : en bok om och till Aris Fioretos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ariskopi : en bok om och till Aris Fioretos av Paul Auster, Anna Bengtsson, Magnus Bergh, Mats Bigert, Lars Bergström (häftad).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aris Fioretos