Grannar Box 9 titlar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-02-23
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Malin Bylund Westfelt, Johanne Lykke Holm, Urban Andersson, Marianne Tufvesson
Medarbetare
Westö, Kjell (förf.) / Klougart, Josefine (förf.) / Lindström, Merethe (förf.) / Erba, Augustin (förf.)
Illustratör/Fotograf
Karin Mamma Andersson
Dimensioner
151 x 106 x 41 mm
Vikt
387 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175891965
Grannar Box 9 titlar (häftad)

Grannar Box 9 titlar

Häftad Svenska, 2017-02-23
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
Vad är egentligen en granne - är det en främling, vän eller fiende? Begreppet väcker funderingar kring integritet och civilkurage, men det berör även ämnen som gemenskap, utanförskap och gränser. Hur förhåller vi oss till våra grannar?

I Novellix Grannar har nio författare - fyra svenska och fem internationella - fritt tolkat detta tema. Resultatet är nio noveller med nio unika omslag skapade av konstnären Karin Mamma Andersson. Böckerna är samlade i en fin presentbox och rymmer berättelser om samhörighet och främlingskap, där erfarenheter både kan föra oss samman och skilja oss åt. Alla är vi grannar med varandras liv.

Medverkande författare: Aris Fioretos, Augustin Erba, Elsie Johansson, Lars Norén, Kim Thúy, Merethe Lindström, Kjell Westö, Josefine Klougart och Lydia Davis. Förord av Jan Gradvall. Idé & projekt: Margareta Petersson.

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.

"Lyx. Att bara ta i de här nio små häftena och på varje titelsida få en nygjord bild av konstnären Karin Mamma Andersson, ett unikt träsnitt för varje bok, ger mig små stötar av estetisk vällust."
Dagens Nyheter

"Grannar är liksom den digra namnlistan på omslaget garanterar en samling högkvalitativa texter som visar på prosans mångfald."
Sydsvenskan

"Det är en gottepåse utan botten. Innehållet kan konsumeras gång på gång på gång. Petas ner i handväskan och plockas fram på bussen hem från jobbet. I dag, imorgon, närhelst det passar. Som en brustablett av litteratur som bara finns där, alltid redo. Så himla genialt."
Skånska Dagbladet

"Oftast läser man novellsamlingar där en författare skrivit alla noveller, men att läsa nio vitt skilda noveller var verkligen en upplevelse. Dessutom håller samtliga en hög kvalitet."
Kommunalarbetaren

"Tillsammans bildar de nio kloka och subtila bidragen en mångfacetterad, växelvis sorglig och rolig karta över grannlandskapets oundvikliga problem."
Weekendavisen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grannar Box 9 titlar
  2. +
  3. Presentask med fyra svenska klassiker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Presentask med fyra svenska klassiker av August Strindberg, Karin Boye, Selma Lagerlöf, Hjalmar Söderberg (Övrigt).

Köp båda 2 för 367 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grannar Box 9 titlar