Syrinx (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2017-09-29
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
147 x 110 x 3 mm
Vikt
32 g
ISBN
9789175892382
Syrinx (häftad)

Syrinx

Häftad Svenska, 2017-09-29
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Täcket hängde över Angies kropp, antydde höft och bröst. Mörkret dolde hennes ansikte. "Hörde att du blev inlagd", sa jag. Det liksom bara föll ur mig, med ett klunk. Någonting vedervärdigt som vred sig på golvet mellan oss. Angie låg tyst en stund. Sedan sa hon, "Mamma och pappa tror jag mår dåligt. Att jag är sjuk." Hon la händerna under huvudet. "De har fel. Visst, ibland gråter jag, ibland är jag skräckslagen, men det hör till, eller hur?"

Med den suggestiva novellen Syrinx tar Anton Hildingsson hem förstaplatsen i Novellix novelltävling 2017. Syrinx är berättelsen om My, som återvänder till sin hemstad efter en misslyckad konsert på musikskolan i Piteå. Hemma finns Angie, den älskade barndomsvännen, som inte har hörts av på flera år. De två vännerna hittar varandra på nytt och i en ålder präglad av osäkerhet och ängslan börjar de vandra tillbaka mot barndomens lekar och mörka fantasier.

Ur motiveringen:
Skickligt gestaltat, med ett stilsäkert bildspråk och en fingertoppskänsla för dialog, låter Hildingsson karaktärerna komma läsaren nära inpå i denna nyanserade novell. Syrinx är en elegant komponerad, mångbottnad berättelse som både fängslar och öppnar upp för egna tolkningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Syrinx
  2. +
  3. Du och jag mot världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du och jag mot världen av Zulmir Becevic (häftad).

Köp båda 2 för 109 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »