Arvet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
17
Utgivningsdatum
2017-11-16
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Margareta Ekström
Originaltitel
The Legacy
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
148 x 104 x 3 mm
Vikt
31 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175892412
Arvet (häftad)

Arvet

Häftad Svenska, 2017-11-16
59
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När den framstående politikern Gilbert Clandon tvingas ta hand om ägodelarna efter sin fru, som omkommit i en bilolycka, ställs han inför ett arv med oanade följder.
Likt flera av Virginia Woolfs noveller är Arvet en studie i människans egoism och självupptagenhet och berör frågor som svartsjuka, könsroller, identitet och jämlikhet. Woolfs starka övertygelse att fiktion inte ska paketera verkligheten som en absolut sanning gjorde henne till en mästare på att gestalta tillvaron såsom den skulle kunna upplevas av de olika sidorna i persongalleriet. Och precis som i flera av Woolfs noveller bjuder slutet på en tvist.

"Mr Clandon", sade hon och tittade för första gången direkt på honom, och för första gången slogs han av uttrycket i hennes ögon, på en gång medlidsamt och forskande. "Skulle det någon gång vara så att jag kunde göra något för att hjälpa er, skulle jag så gärna ... för er hustrus skull ..." Och med det gick hon. Hennes ord, och blicken som ledsagade dem, var oväntade. Det var nästan som om hon trodde, eller hoppades, att han skulle behöva henne.

Virginia Woolf (1882-1941) räknas som en av 1900-talets viktigaste engelskspråkiga författare och är en tongivande gestalt inom modernismen. Trots att Woolf experimenterade med olika sorters prosa publicerades endast en novellsamling under hennes livstid. Det var först efter hennes död som all hennes kortprosa samlades och gavs ut i en och samma volym: Virginia Woolfs samlade noveller och prosaskisser (på svenska första gången 1990). Det är ur denna samling som novellen Arvet, i översättning av Margareta Ekström, är hämtad.

Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Simone de Beauvoir till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arvet
  2. +
  3. Mrs Dalloway

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mrs Dalloway av Virginia Woolf (storpocket).

Köp båda 2 för 179 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Virginia Woolf