Fröken, Moster Evelina och Anton (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-05
Förlag
Novellix
ISBN
9789175892474
Fröken, Moster Evelina och Anton (e-bok)

Fröken, Moster Evelina och Anton E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-12-05

Styckköp

18

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Novellen Moster Evelina och Anton är en frejdig historia från de västerbottniska skogarna. Novellen utkom första gången 1986.
Fröken publicerades första gången 1954 och har av Svenska Dagbladet beskrivits som: "En liten lidmansk pärla; en västerbottnisk skildring av brutalitet och barmhärtighet."

Han stegade omkring och tog i hand, flyttade hatten från öra till öra, väldigt på sned - snedheten skulle vittna om förfarenhet i tjusiga synder. Han öppnade överrockens famn och putade med höfterna, for med händerna över dem smeksamt som om det gällt någon annan.
- Fjällorna älskar mig för att jag är en flirtig kavaljer, sa han och kysste Märit eller Thea på hand. Märit skrattade sig andlös.

Sara Lidman (1923-2004) föddes i Missenträsk, Västerbotten. Författardebuten kom 1953 med romanen Tjärdalen, där den poetiska prosa med dialektala inslag som kom att bli hennes kännetecken etablerades. Sara Lidman var en av de största och mest nyskapande språkkonstnärerna i svensk litteratur. Hennes språkliga och stilistiska medvetenhet genomsyrade såväl hennes romaner som det stora antal artiklar, tal och debattinlägg hon tack vare sitt starka samhällsengagemang producerade. Efter en längre tids vistelse i bland annat Sydafrika och Kenya återvände Sara Lidman i mitten av 1970-talet till hembyn i Västerbotten, där hon bodde fram till sin död 2004.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Lidman