Blomman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
21
Utgivningsdatum
2018-02-26
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Eva Matthiessen
Originaltitel
Blomsten
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
145 x 110 x 4 mm
Vikt
38 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175892573
Blomman (häftad)

Blomman

Häftad,  Svenska, 2018-02-26
64
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blomman Kan levereras innan julafton
Jag vände om. Under en tyngd av bly. Jag smög bort längs trädgårdsgången och hela kroppen skakade av gråt därför att allt såg så omöjligt ut. Över att man inte ens kan säga något med blommor. Jag snyftade över omgivningens makt och hatade mig själv för det svek jag hånar alla andra för. Att inte kunna erkänna sig själv. Att inte kunna stiga in i en hiss, gå nerför en gång eller två och ge en blomma till en man som man älskar.

Säg det med blommor! Så enkelt det kan vara, men ändå så svårt. För vad säger egentligen en kvinna när hon ger en blomma till en man? Till en man som inte alls vill ha någon växt utan själva kvinnan, fast i reviderad utgåva, med lämpliga strykningar på olämpliga ställen. Är det inte en direkt förolämpning? Men om man inte ens kan säga det med blommor, kan man säga det överhuvudtaget då?
Den inre kamp mellan egna ideal och samhällets förväntningar som beskrivs i Suzanne Brøggers novell från 1975 kunde lika gärna ha utspelats idag.

Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blomman
  2. +
  3. Det skulle vara förbjudet att finna sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det skulle vara förbjudet att finna sig av Suzanne Brøgger (häftad).

Köp båda 2 för 123 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Suzanne Brøgger