Ett dån av åska (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-01
Förlag
Novellix
Översättare
Anders Bellis
ISBN
9789175892689
Ett dån av åska (e-bok)

Ett dån av åska (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-02-01

Styckköp

18

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Berättelsen Ett dån av åska från 1952 är en av science fiction-författaren Ray Bradburys mest kända noveller. Under en noggrant kontrollerad resa flera miljoner år tillbaka i tiden tar en av resenärerna ett enda litet snedsteg - som får ödesdigra konsekvenser och förändrar världen för all framtid.

Varmt slem samlades i Eckels hals; han svalde hårt, pressade ned det. Musklerna runt munnen formade ett leende när han sakta sträckte ut handen i luften och viftade med en check på tiotusen dollar mot mannen bakom disken.
"Garanterar ni att jag kommer levande tillbaka från safarin?"
"Vi garanterar ingenting", sade försäljaren, "förutom dinosaurierna." Han vände sig om. "Det här är mr Travis, er safariguide i Det Förflutna."

"Ray Bradurys 'Ett dån av åska" är en klassisk tidsresenovell", skrev DN i sin recension.

Den amerikanske författaren Ray Bradbury (1920-2012) slog igenom 1950 med novellsamlingen Invasion på Mars. Idag räknas han till en av de författare som lade grunden till den moderna anglosaxiska science fiction-litteraturen, trots att han - enligt honom själv - endast skrivit ett verk i genren: den dystopiska kultromanen Fahrenheit 451 från 1953. Berättelsen Ett dån av åska kom året innan och är en av hans mest kända noveller.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett dån av åska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven men ingen vidare story

    Väldigt målande språk med den väldiga åsködlan. Sen är logiken lite bristande och en ganska torr berättelse. Läs den för det fina språket.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ray Bradbury