Kugghjul (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
54
Utgivningsdatum
2019-04-26
Förlag
Novellix
Översättare
Vibeke Emond
Originaltitel
Haguruma
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
147 x 105 x 6 mm
Vikt
60 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175893105
Kugghjul (häftad)

Kugghjul

Häftad Svenska, 2019-04-26
54
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ryunosuke Akutagawa, "den japanske novellens fader", har varit en stor inspirationskälla för många japanska författare, däribland Haruki Murakami. Akutagawa tog livet av sig 1927, endast 35 år gammal, med avskedsorden "utsuddad oro". Den oro han plågades av märks tydligt i denna novell, som han skrev bara dagar före sin död. Kugghjul utspelar sig i och precis utanför Tokyo, och här möter vi allt från japanska mytologiska djur till självaste Strindberg. Det är en mardrömslik historia och den första av Akutagawa någonsin som kommer ut på svenska.

Jag vände blicken högt upp mot himlen i ett försök att i stället tänka på hur liten jorden var och följaktligen hur liten jag själv var bland ljusen från alla de otaliga stjärnorna. Men himlen som varit klar under dagen täcktes nu helt av moln. Plötsligt fick jag en känsla av att något var fientligt inställt mot mig, så jag bestämde mig för att söka min tillflykt till ett kafé på andra sidan om spårvagnsspåret.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kugghjul
  2. +
  3. Presentask med fyra storstadsnoveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Presentask med fyra storstadsnoveller av Honoré De Balzac, Charles Dickens, Ryunosuke Akutagawa, Edith Wharton (häftad).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ryunosuke Akutagawa