Blandat blod (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 1)
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2014-02-21
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 136 x 16 mm
Vikt
390 g
SAB
Hc
ISBN
9789175930145
Blandat blod (häftad)

Blandat blod

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-02-21
219
Specialorder (osäker tillgång). Skickas inom 11-20 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första delen i den populära romanserien "Släkten"!

En bitande kall vinternatt försvinner Alfdis utan förklaring. Stormen tjuter runt knuten när hon stänger dörren bakom sig. Kvar hemma på gården på Möckelön väntar maken Säbjörn och de två små sönerna, Svarte och Kåre. Alfdis är som uppslukad av jorden och ingen vet vart hon har tagit vägen. Mysteriet med moderns försvinnande vilar som en förbannelse över gården.

Bröderna växer upp med sin far, som ägnar sitt liv åt skeppsbyggandets konst, och mostern Arnlög, en beryktad völva som kan tala med fåglar. Bröderna har svårt att hålla sams och har båda oro i sinnet. De söker äventyret och lockas av plundringståg och handelsfärder över haven. Den äldste brodern Svarte riktar sina blickar mot rusernas rike i öst.

På en marknad i Könugård möter Svarte den vackra sidenhandlardottern Milka. Hon och hennes bror är utblottade och ser ingen annan utväg än att följa de resliga handelsmännen tillbaka till Norden. Vad framtiden har i sitt sköte kan hon inte i sin vildaste fantasi föreställa sig...

"Blandat blod" är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden. Mustiga personskildringar av trollkunniga kvinnor och trotsiga trälar för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden.

"Blandat blod" är första boken i Historiska Medias romanserie Släkten. Här berättas Sveriges historia från vikingatiden fram till våra dagar samtidigt som vi får följa en släkts öden och äventyr.

Den historiska inramningen är autentisk men inom den får romanfigurerna röra sig fritt för att på bästa sätt levandegöra vår historia. Böckerna skrivs av några av våra mest lästa och namnkunniga författare.

Katarina Mazetti är först ut och hennes berättelse gör sitt avstamp i Blekinges kustland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blandat blod
 2. +
 3. Skärvornas drottning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärvornas drottning av Johanna Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blandat blod. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok

  Bra skrivet om hur det var på vikingatiden. Allt som fanns då, människohandel och homosexuella finns även i dag. Man blir berörd.

 2. Fascinerande
  Åsa Skagert, 4 augusti 2015

  Fascinerande berättelse från vikingatiden. Lite trög i mitten, men ett fantastiskt slut. Personporträtten är fint utmejslade och detaljerade. Gillar mest nornan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Katarina Mazetti