Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 1)
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2014-02-21
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 136 x 16 mm
Vikt
390 g
Komponenter
Paperback
SAB
Hc
ISBN
9789175930145

Blandat blod

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-02-21
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Blandat blod är den första boken i romanserien Släkten, där kända svenska författare berättar Sveriges historia samtidigt som vi får följa en fiktiv släkts öden och äventyr.

En bitande kall vinternatt försvinner Alfdis utan förklaring. Stormen tjuter runt knuten när hon stänger dörren bakom sig. Kvar hemma på gården på Möckelön väntar maken Säbjörn och de två små sönerna, Svarte och Kåre. Alfdis är som uppslukad av jorden och ingen vet vart hon har tagit vägen. Mysteriet med moderns försvinnande vilar som en förbannelse över gården.

Bröderna växer upp med sin far, som ägnar sitt liv åt skeppsbyggandets konst, och mostern Arnlög, en beryktad völva som kan tala med fåglar. Bröderna har svårt att hålla sams och har båda oro i sinnet. De söker äventyret och lockas av plundringståg och handelsfärder över haven. Den äldste brodern Svarte riktar sina blickar mot rusernas rike i öst.

På en marknad i Könugård möter Svarte den vackra sidenhandlardottern Milka. Hon och hennes bror är utblottade och ser ingen annan utväg än att följa de resliga handelsmännen tillbaka till Norden. Vad framtiden har i sitt sköte kan hon inte i sin vildaste fantasi föreställa sig...

Blandat blod är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden. Mustiga personskildringar av trollkunniga kvinnor och trotsiga trälar för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blandat blod
 2. +
 3. Sigrids hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blandat blod. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok

  Bra skrivet om hur det var på vikingatiden. Allt som fanns då, människohandel och homosexuella finns även i dag. Man blir berörd.

 2. Fascinerande
  Åsa Skagert, 4 augusti 2015

  Fascinerande berättelse från vikingatiden. Lite trög i mitten, men ett fantastiskt slut. Personporträtten är fint utmejslade och detaljerade. Gillar mest nornan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Katarina Mazetti