Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2017-01-27
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
215 x 135 x 30 mm
Vikt
490 g
Komponenter
Paperback
SAB
K.55,K
ISBN
9789175930343
Kalla kriget (häftad)

Kalla kriget

Häftad, Svenska, 2017-01-27
249
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Man får en god inblick i de stora händelserna och deras betydelse. Det hela är både fascinerande och spännande.« dagensbok.se

Snart har det gått två årtionden sedan det kalla kriget upphörde. Berlinmurens dramatiska fall och Sovjetunionens kollaps markerar slutet på den period som efter andra världskriget kom att prägla senare hälften av 1900-talet. Det var en tid då skräcken för ett tredje världskrig hemsökte mänskligheten på ett sätt som nu nästan är bortglömt.

Här beskrivs det kalla krigets motsättningar och många paradoxer och dess aktörer presenteras. Berlinmuren, som chockade världen när den byggdes 1961, hälsades trots allt med lättnad av USA:s president John F Kennedy. Med muren avtog krigsriskerna i Europa. Däremot fick terrorbalansen mellan supermakterna USA och Sovjetunionen våldsamma urladdningar i andra delar av världen, däribland Korea, Vietnam, södra Afrika, Centralamerika och Afghanistan, men även Sverige drogs med när en svensk DC 3-a försvann över Östersjön 1952 och en sovjetisk ubåt gick på grund i Blekinge skärgård 1981.

Kalla kriget utkom första gången 1999. Denna nya utvidgade upplaga baseras på upptäckter i de hittills oåtkomliga arkiv som efter kalla krigets slut och Sovjetunionens sammanbrott blivit tillgängliga för forskare och journalister.

Björn Kumm (f. 1938) är skribent och journalist, känd från radions P1. Han har tidigare gett ut ett flertal böcker, däribland Terrorismens historia (Historiska Media).

Det här är en Print on Demand-utgåva av en tidigare utgiven bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kalla kriget
  2. +
  3. Fotohandlaren i Bizonien : en spionberättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotohandlaren i Bizonien : en spionberättelse av Jan Bergman (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Kumm