Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2015-01-22
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 150 x 21 mm
Vikt
634 g
Komponenter
Paperback
SAB
Ncbd
ISBN
9789175930404
Smålands historia (häftad)

Smålands historia

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-01-22
258
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Smålands historia är den första moderna populärvetenskapliga bok som tar ett samlat grepp om hela landskapets historia. Den inleds med ett tematiskt kapitel om Småland och smålänningen i myt och verklighet. Varför förknippas den röda stugan med Småland? Varför känns Emil och Döderhultarn så urtypiskt småländska? Det är ett par av frågorna som ställs i detta kapitel. Därefter följer en kronologisk redogörelse av landskapets historia från förhistorisk tid fram till 2005, då landskapet härjades av stormen Gudrun.

Boken tar avstamp i det förhistoriska Småland. Vi tas vidare till Kalmarunionen och gränstvister, utvecklingen under Gustav Vasa, med reformationen och Dackeupproret, och till ett Småland under stormaktstidens politik. Vi får läsa om 1800-talets befolkningsexpansionen och emigrationen, och via ett Småland på väg mot det nya millenniet, hamnar vi slutligen i år 2005.

Smålands historia är rikt illustrerad med många nytagna bilder. Boken innehåller även informativa faktaruror och kartor, hänvisningar till källor och litteratur samt ett rikt person- och ortnamnsregister.

Olle Larsson är fil dr i historia vid Lunds universitet och verksam som lektor vid Växjö Katedralskola. Övriga författare är Lars-Olof Larsson, och Lennart Johansson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smålands historia
  2. +
  3. Första världskriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första världskriget av Dick Harrison (pocket).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna