Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2015-01-22
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 150 x 21 mm
Vikt
634 g
SAB
Ncbd
ISBN
9789175930404
Smålands historia (häftad)

Smålands historia

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-01-22
259
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Smålands historia är den första moderna populärvetenskapliga bok som tar ett samlat grepp om hela landskapets historia. Den inleds med ett tematiskt kapitel om Småland och smålänningen i myt och verklighet. Varför förknippas den röda stugan med Småland? Varför känns Emil och Döderhultarn så urtypiskt småländska? Det är ett par av frågorna som ställs i detta kapitel. Därefter följer en kronologisk redogörelse av landskapets historia från förhistorisk tid fram till 2005, då landskapet härjades av stormen Gudrun.

Boken tar avstamp i det förhistoriska Småland. Vi tas vidare till Kalmarunionen och gränstvister, utvecklingen under Gustav Vasa, med reformationen och Dackeupproret, och till ett Småland under stormaktstidens politik. Vi får läsa om 1800-talets befolkningsexpansionen och emigrationen, och via ett Småland på väg mot det nya millenniet, hamnar vi slutligen i år 2005.

Smålands historia är rikt illustrerad med många nytagna bilder. Boken innehåller även informativa faktaruror och kartor, hänvisningar till källor och litteratur samt ett rikt person- och ortnamnsregister.

Olle Larsson är fil dr i historia vid Lunds universitet och verksam som lektor vid Växjö Katedralskola. Övriga författare är Lars-Olof Larsson, och Lennart Johansson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smålands historia
  2. +
  3. Göteborg förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Göteborg förr och nu av Gudrun Lönnroth, Staffan Sedenmalm, Larsolof Lööf, Kerstin Wennerström, Henrik Saxenius (inbunden).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna