Djur och natur i fornnordisk mytologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2017-01-27
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 150 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Cmia
ISBN
9789175930435
Djur och natur i fornnordisk mytologi (häftad)

Djur och natur i fornnordisk mytologi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-01-27
249
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
«Enoksen förmedlar åtskilliga fascinerande myter och traditioner som på senare tid blivit bortglömda i Sverige.» Svenska Dagbladet

Vinden och åskan, vintern och sommaren, dagen och natten är exempel på naturfenomen som våra förfäder funderade över. Svaren på frågorna hämtade de ur sin tro på gudar, övernaturliga varelser och jorden som ett levande väsen. Djur och natur i fornnordisk mytologi beskriver hur forntida nordbor förklarade sin värld. Vi får till exempel veta att natten och dagen styrdes av två gudar, att Loke låg bakom jordskalven och att den mäktiga Nordan-vinden styrdes av en jätte i en örns skepnad. Våra berg, skogar och sjöar skapades av en urjätte och de första människorna uppstod ur trädstammar. För första gången i modern tid beskrivs också det årliga kretsloppet som inkluderar solstånd och dagjämningar och hur dygnet delades in.
Lars Magnar Enoksen går tillbaka till de ursprungliga källorna: den äldre och yngre Eddan, landskapslagar och fornisländska sagor. Han ger här en översiktlig bild av hur den forntida människan såg på djur och natur, men också på de många mytiska och spännande gestalterna som Midgårdsormen, korparna Hugin och Munin och den sällsamma lindormen. I vår moderna vardag finns fortfarande spår kvar efter några av dem. Boken vänder sig både till nybörjare i ämnet och till dem som vill fördjupa sig ytterligare i vår spännande fornnordiska mytologi.

Lars Magnar Enoksen är runolog, glimabrottare och författare. Han har tidigare utkommit med flera böcker på Historiska Media, senast i raden är Gudar och gudinnor i Norden som utkom 2005.

Det här är en Print on Demand-utgåva av en tidigare utgiven bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djur och natur i fornnordisk mytologi
  2. +
  3. Vikingarnas egna ord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingarnas egna ord av Lars Magnar Enoksen (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djur och natur i fornnordisk mytologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och mycket intressant
    Tomas , 29 maj 2017

    Rekommenderas för alla som vill mera om fornnordiska förhållanden och mytologi, både för allmänt intresse och för den som söker mera på djupet. Väldisponerad, ett gediget arbete ligger helt klart bakom.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Magnar Enoksen