Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2014-02-21
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
535 g
SAB
K.2
ISBN
9789175930534
Alexander den store (häftad)

Alexander den store

(4 röster)
Häftad Svenska, 2014-02-21
203
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Alexander den store (född 356 f.Kr.) är en av världshistoriens mest betydande gestalter. Men vem var han egentligen? En tidig globaliseringsförespråkare? En framsynt ledare som ville skapa en idealisk världsstat? Eller en maktlysten tyrann som inte skydde några medel i sin jakt efter ära och ryktbarhet?

Karriären inleddes vid nyss fyllda tjugo år och förde honom på ett enastående krigståg från dagens Albanien i väster till Indien i öster. På ett decennium förändrade Alexander världen för alltid. Han dog i Babylon under mystiska omständigheter vid 32 års ålder. Legenden om honom genljuder än idag - i Hollywoodfilmer, skönlitterära bestsellers och politisk propaganda. Problemet är att den historiske Alexander med tiden har försvunnit under en väv av överdrifter och osanningar.

I historikern Bengt Liljegrens bok skingras detta töcken. Liljegren har noga analyserat de antika källskrifterna, skurit bort sagostoffet och myterna, och blottlägger här den verklige Alexander III av Makedonien. Och det fantastiska är att den historiska verkligheten visar sig vara minst lika spännande som legenden.

Alexander den store är inte bara en berättelse om genialisk krigföring och ofattbar grymhet, utan även en gripande skildring om passionerad kärlek mellan män, komplicerade barn-föräldrarelationer och svårlösta mordfall.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alexander den store
  2. +
  3. Krigarkungen : en biografi över Karl XII

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krigarkungen : en biografi över Karl XII av Bengt Liljegren (inbunden).

Köp båda 2 för 341 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Alexander den store