Tiberius : kejsare mot sin vilja (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2017-01-27
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 155 x 23 mm
Vikt
542 g
SAB
K.264
ISBN
9789175930558
Tiberius : kejsare mot sin vilja (häftad)

Tiberius : kejsare mot sin vilja

Häftad Svenska, 2017-01-27
239
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Underhållande och givande biografi om kejsare Tiberius.

Tiberius, Augustus efterträdare som kejsare av Rom och en av sin tids största fältherrar är numera en av de stora drivkrafterna i Capris turistindustri. Varje dag besöker hundratals turister ruinen efter hans palats och får höra bloddrypande historier om Tiberius grymheter.

Tiberius (42 f Kr37 e Kr) var samtida med en rad personer som i historieböckerna ofta ansetts betydligt intressantare än han själv. Med två av dessa, kejsare Augustus och fältherren Marcus Agrippa, var han släkt. I hans barndomshem kom och gick berömda författare som Horatius, Vergilius och Livius. Att Tiberius var samtida med huvudpersonerna i Evangelierna gör honom ännu mer intressant, plus att han ofrivilligt kom att bidra till en världsreligions födelse. Om han hade beordrat Pontius Pilatus att skona den judiske upprorsmakaren i Judéen skulle vår världshistoria kanske se annorlunda ut i dag.

Tiberius levde i en politisk brytningstid, då romarriket övergick från att vara republik till att bli kejsardöme. Pliktkänslan var Tiberius kompass i livet men samtidigt gick han sin egen väg. Han var en komplex person, hans liv följde inte någon rät linje och det var först sent i livet som han motvilligt insåg att hans öde var att bli kejsare.

Gunnar Dahl har valt ett annorlunda berättarsätt i Tiberius. Varje kapitel inleds med en skönlitterär betraktelse, medan Dahl i övrigt skriver mer traditionellt om Tiberius och hans tid. Det är en utmärkt kombination av faktabok och roman vilket gör läsningen både givande och underhållande och det känns som om man kommer Tiberius närmare än i en vanlig biografi.

Det här är en Print on Demand-utgåva av en tidigare utgiven bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tiberius : kejsare mot sin vilja
  2. +
  3. Det kejserliga Rom : annaler I-VI, XI-XVI

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det kejserliga Rom : annaler I-VI, XI-XVI av Cornelius Tacitus (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Dahl

Bloggat om Tiberius : kejsare mot sin vilja