Johan III : en biografi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2014-02-21
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
726 g
SAB
Kc.415,948.50323
ISBN
9789175930602
Johan III : en biografi (häftad)

Johan III : en biografi

Häftad Svenska, 2014-02-21
197
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kungen som lade grunden till den svenska stormakten!

Johan III är en av de kungar som suttit längst på den svenska tronen: 23 år. Men han har ofta hamnat i skuggan av fadern, Gustav Vasa, brodern, Erik XIV och brorsonen, Gustav II Adolf. Trots allt var det han som beredde vägen för och lade grunden till den svenska stormakten som Gustav II Adolf sedermera fullbordade.

Johan III - en biografi är en bred skildring av en verklig renässansfurste i kontinentaleuropeisk mening. Han var beläst, berest och språkkunnig. Hovlivet fylldes i renässansanda av böcker, studier, musik och konst. Några av de viktigaste händelserna i Sveriges dramatiska utveckling under 1500- och 1600-talen inträffar under Johan III:s tid vid makten. Han försökte bland annat återknyta banden med den katolska kyrkan och ville reformera den statliga förvaltningen, inte minst kontrollen av statsfinanserna. Men de långa krigen mot Ryssland och flera enorma byggnadsprojekt som Stockholms slott »Tre Kronor» och Kalmar slott undergrävde tyvärr hans försök att få kontroll över de statliga utgifterna.

Lars Ericson Wolke ger här en bild av människan Johan III och målar ett rikt porträtt av hans personkrets. Vi får följa Johan III både som son, familjefar och bror. Som hertig och kung. I Sverige och ute i Europa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Johan III : en biografi
  2. +
  3. Gustav Vasa : en furste bland furstar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gustav Vasa : en furste bland furstar av Olle Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Johan III : en biografi